Drugi športi

Neuville prevzel vodstvo v Grčiji

Atene, 07. 09. 2024 20.18 | Posodobljeno pred 8 dnevi

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min
Avtor
STA, M.J.
Komentarji
0

Belgijec Thierry Neuville (Hyundai) je novi vodilni na reliju Akropolis, 10. dirki svetovnega prvenstva v sezoni. Osemkratni svetovni prvak Francoz Sebastien Ogier (Toyota) na drugem mestu zaostaja že dobrih 52 sekund, Španec Dani Sordo (Hyundai) na tretjem pa že minuto in 19 sekund.

Tretji voznik z južnokorejskim dirkalnikom Estonec Ott Tänak, ki je vodil po petkovem tekmovanju, je imel izjemne težave v sedmi hitrostni preizkušnji, ko je kar dvakrat prebodel pnevmatiko in posledično padel na četrto mesto. Vodstvo je prevzel Dani Sordo, ki pa je prav tako moral servisirati kolo.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

To je izkoristil vodilni v seštevku za svetovno prvenstvo Thierry Neuville in se prebil na vrh. Drugi v seštevku je Sebastien Ogier in tretji Tanak.

Britanec Elfyn Evans (Toyota) pa se je že poslovil od sanj o naslovu svetovnega prvaka. Po petkovih težavah in 19. mestu je danes odstopil.

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.