Drugi športi

Nespretni olimpijci zrušili streho letališča

Sydney, 02. 03. 2009 09.21 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Atleti Paul Burgess, Steve Hooker ter olimpijski prvak iz Aten 2004 Američan Tim Mack so imeli na letališču v Sydneyju obilico smole.

Steve Hooker
Steve Hooker FOTO: Reuters

Skupina vrhunskih atletov v skoku s palico – Avstralca Paul Burgess in olimpijski prvak iz Pekinga 2008 Steve Hooker ter olimpijski prvak iz Aten 2004 Američan Tim Mack – je imela na letališču v Sydneyju obilo smole. Po težavah so namreč nespretni olimpijci po nesreči s palicami zrušili del letališke strehe. Sprva olimpijcem niso dovolili, da bi 5,2 metra dolge palice oddali med prtljago izrednih velikosti, nato pa se jim je med nošenjem po terminalu pripetila še večja nesreča. Ko so jih nosili skozi domači terminal, so se palice zataknile in zrušile del letališke strehe. Burgess je dejal, da je odlomil kos 'letališča', ko je palice svojega partnerja za trening Hooka naložil na pomične stopnice.


Malta in omet sta 'deževala' na Burgessa, ko so se palice zagozdile v eno od stopnic in prebile streho. "Palice smo s pomočjo pomičnih stopnic skušali odnesti v spodnje nadstropje, ko sem pred sabo videl svetleči stekleni pano. Hitro sem jih spustil in rekel Stevu, ki je bil za mano, naj ne zbije steklenega panoja, ko so se moje palice zataknile in prebile strop," je dejal Burgess za avstralske časnike. K sreči je eden od potnikov, ki so se prav tako vozili s pomičnimi stopnicami, hitro in prisebno stisnil znak za ustavitev stopnic v primeru nesreče, tako da se palice niso zlomile in naredile še večje škode. Hooker je dejal, da so palice lahko "osvobodili" šele slabo uro pozneje, ko je eden od tehnikov pomične stopnice pognal v nasprotno smer.


K sreči nihče od atletov v tej bizarni nesreči ni bil poškodovan, pa tudi vseh osem palic je ostalo celih. V četrtek bodo namreč vsi nastopili na mitingu Mednarodne atletske zveze (IAAF) v Melbournu.

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

warezovc@email.si
02. 03. 2009 22.59
wertt
02. 03. 2009 16.38