Drugi športi

Nemci močnejši od Velenjčanov

Velenje, 02. 03. 2008 19.42 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min
Avtor
STA, T.Š.
Komentarji
0

Gorenje iz Velenja je na četrti tekmi drugega dela Lige prvakov doživelo tretji poraz. Boljši je bil nemški Gummersbach.

Velenjčani so izgubili v 4. krogu Lige prvakov.
Velenjčani so izgubili v 4. krogu Lige prvakov. FOTO: Damjan Žibert

Rokometaši velenjskega Gorenja so v 4. krogu drugega dela rokometne Lige prvakov na domačem igrišču gostili nemški Gummersbach in izgubili z 21:29.

Velenjčani so se favoriziranemu nemškemu tekmecu veliko bolje upirali na gostovanju v Nemčiji, v domači Rdeči dvorani pa so bili gostje, za katere sta igrala tudi Momir Ilić, nekdanji član Gorenja in pa slovenski reprezentant Roman Pungartnik, boljši tekmec.

V trdem in izenačenem prvem polčasu je bila rezultatska prednost bolj ali manj vseskozi na strani gostov, gromozanske preglavice pa je domačim povzročala trda nemška obramba 6-0 in razigrani Grk Alexis Alvanos, ki je v prvih tridesetih minutah dosegel pet od skupno osmih golov.

Velenjčani so bili v drugem polčasu povsem brez moči. Že v 36. minuti so zaostajali za štiri gole (12:16), kljub opaznemu trudu in veliki volji po preobratu pa v nobenem trenutku niso zmogli ogroziti vodstva gostov, ki so z rutinsko predstavo in dokaj racionalnim napadom v pravem trenutku dosegali gole. Velenjska zasedba bo v naslednjem krogu čez teden dni gostovala pri španskem Ciudad Realu.

Izida:
Montpellier - Ciudad Real 28:26 (15:11)
Gorenje Velenje - Gummersbach 21:29 (11:12)

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.