Drugi športi

Nadala skrbi OP ZDA

Barcelona, 08. 08. 2009 12.51 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Eksplozivni španski tenisač se po poškodbi šele vrača nazaj na teniška igrišča, vseeno pa ga skrbi, kako uspešen bo na naslednjem grand slamu, OP ZDA.

Rafel Nadal
Rafel Nadal FOTO: Reuters

V obdobju, ko je Rafael Nadal prisilno počival zaradi poškodbe kolena, je vso slavo, pa tudi lovorike in mesto številka 1 na ATP lestvici, prevzel Roger Federer. Švicar je osvojil tako želeno lovoriko na pariškem oranžnem pesku, srečen je tudi v zasebnem življenju, Nadal pa se počasi vrača in je izjemno motiviran.

Skrbi ga, da ne bo popolnoma pripravljen na turnir za OP ZDA konec avgusta, čeprav bo v naslednjih dneh nastopil na turnirju v Montrealu. Španec ni tekmoval vse od konca meseca maja, zato dobro ve, kaj lahko pričakuje v nadaljevanju: "Vesel sem, da se vračam in vem, da bo težko po dveh mesecih brez pravega ritma." Del krivde za poškodbo je pripisal tudi nenehnemu igranju in zgoščenemu urniku tekem, zato bo težko na novo postaviti program nastopov: "Urnik ni vedno najboljši, vendar se igralci kot ATP trudimo uglasiti vse želje. Vsi se zavedamo, da je non-stop igranje od 1. januarja do 5. decembra predolgo, vendar je težko uskladiti vse zahteve."

Turnir v Montrealu, na katerem bo nastopil tudi Federer, bo pravi pokazatelj, kaj ta trenutek zmore Nadal. "Trdo bom treniral in upam, da bo koleno prestalov se napore, ne vem pa, ali bom 100-odstotno pripravljen za US Open. Če ne bo bolečin, bom vadil brez pritiska in to mi bo vrnilo samozavest," pravi Nadal.

KOMENTARJI (3)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Ulikses
10. 08. 2009 09.48
Vesel sem, da se vračam in vem, da bo težko po dveh mesecih brez pravega ritma." Del krivde za poškodbo je pripisal tudi nenehnemu igranju in zgoščenemu urniku tekem, zato bo težko na novo postaviti program nastopov: kaj pa je kriva poškodba in urnik? dejstvo je, da je vse, kar je dosegel, dosegel s skrajnimi napori, takimi, kot si jih federer ne zamišlja niti v najhuši nočni mori..... to ni noben talent, to zmore vsak, samo vedet mora, da si bo uničil telo pri 21. če bi nadal delal v skladu s svojimi zmožnostmi, niti med prvih 50 ne bi pršu... verjetno niti med profije ne
D.Villa
08. 08. 2009 21.04
Fedex bo te spet nabil v finalu US. GO Šampion Fedex
siptar202
08. 08. 2009 19.29