Drugi športi

Nadal se vrača na teniška igrišča

Ljubljana, 11. 08. 2009 09.22 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Dva meseca na teniških igriščih ni bilo španskega tenisača Rafaela Nadala, trenutno drugega igralca sveta. Nastope mu je preprečila poškodba kolena.

Rafael Nadal
Rafael Nadal FOTO: Reuters

Med prisilnim dvomesečnim premorom si je Rafael Nadal odpočil, opravil številne zdravniške preglede in delno saniral poškodbo. Vrnitev Španca naj bi se zgodila te dni v Montrealu (predvidoma v sredo).

Nadal še naprej ni povsem prepričan, kakšen bo njegov prvi nastop po poškodbi: "Nikoli se ne ve, kaj te čaka v prvem, drugem krogu. Dolgo časa me ni bilo, a v tenisu je zelo težko odigrati prvi dvoboj po tako dolgem premoru. Ta poškodba ni bila nedolžna in jo še naprej nosim s seboj, ampak verjamem, da bom zadovoljil svoje navijače."

Nadala konec meseca čaka veliko pomembnejši turnir, saj se začenja zadnji grand slam letošnje sezone, US Open. To je še edini grand slam, ki ga tenisač iz Manacorja na Mallorci ni osvojil.

KOMENTARJI (3)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

n_a_s_t_j_a
11. 08. 2009 11.38
Upam da bo spet boljši od Federera in bo spet številka 1.
lemke
11. 08. 2009 10.55
..zelo teško odigrati prvi dvoboj,... piše se teŽko. upam da se bo čimprej vrnil nazaj ker brez njega tenis ni enak
zallid80
11. 08. 2009 10.32
ko bo nadal srečal kavčiča al pa žemljo na igrišču se bo rajš še enkrat poškodvau....