Drugi športi

Monte Carlo petič zapored Nadalu

Monte Carlo, 19. 04. 2009 17.54 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Finalni dvoboj teniškega turnirja serije masters v Monte Carlu z nagradnim skladom 2,75 milijona evrov med prvim in tretjim igralcem sveta, Špancem Rafaelom Nadalom in Srbom Novakom Djokovićem, se je končal v korist višjepostavljenega Španca.

Rafael Nadal
Rafael Nadal FOTO: Reuters

Obračun dveh teniških mojstrov je bila prava poslastica za ljubitelje tako imenovanega belega športa. Nadal je začel silovito in Djokoviću takoj odvzel servis. Toda najboljši srbski igralec mu je vrnil z enako mero, po nekajminutni izenačeni igri pa je nato zmagovalca uvodnega niza odločila sedma igra. Dobil jo je Španec, ki je v nadaljevanju prevzel pobudo, z igro na najvišji kakovostni ravni pa tudi mirno zaključil prvi niz v svojo korist.

Djoković je po 48 minutah igre zahteval zdravniško pomoč zaradi bolečin v hrbtu, vseeno pa je drugi niz potekal povsem enosmerno in to po željah srbskih navijačev. Djoković je v teh trenutkih dobesedno kraljeval na igrišču, čeprav za absolutnega kralja na peščenih podlagah že vrsto let velja prav Nadal. Srbski teniški zvezdnik je že v zgodnjem delu drugega niza dvakrat odvzel servis tekmecu, povedel s 4:1, nato pa z dominantno igro mirno pripeljal niz do konca, s čimer je ta izjemni obračun popeljal v odločilni tretji niz.

Rafael Nadal in Novak Djoković
Rafael Nadal in Novak Djoković FOTO: Reuters

Na začetku tega je sprva potekal silovit boj za vsako točko, brez kakršnegakoli popuščanja, toda Španec je le uspel izboriti prednost in povedel z 2:0 v igrah. Sledil je evidenten padec v igri Djokovića na servisu, Nadal pa je bil v odločilnih trenutkih boljši tudi v drugih elementih igre. Najboljši teniški igralec na svetu je predvsem še enkrat pokazal izjemno fizično premoč ter z 12. zmago proti srbskemu tenisaču osvojil že 27. zaporedni turnir na pesku. V Monte Carlu je slavil že petič zapored.

KOMENTARJI (3)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

sottozero
20. 04. 2009 08.43
Oba je bilo veselje gledat. Novaku manjka koncentracija skozi ves dvoboj. Tudi telesno je Nadal boljši.
contador
19. 04. 2009 20.47
mislim da nam ni sam rafael nadal prikazal neverjetnega obračuna
tadeas1985
19. 04. 2009 18.37
Neverjetne obračune nam prikazuje Rafael Nadal..,res čestitke.VAMOS