Drugi športi

Množična 'slovenska' zasedba na Super Globeu

Doha, 13. 05. 2011 15.40 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

S sobotnimi obračuni se v Dohi začenja neuradno svetovno klubsko rokometno prvenstvo (Super Globe), na katerem bodo zaigrali številni nekdanji in sedanji člani Celja Pivovarne Laško.

Katarska prestolnica bo gostila neuradno svetovno klubsko rokometno prvenstvo, na katerem bo letos bolj množična slovenska zasedba kot v preteklosti. Potem ko smo pred dnevi že poročali o tem, da bo za libanonski Al Saad zaigral občasni slovenski reprezentant Nenad Bilbija, so v zadnjem hipu bogati šejki ekipo katarskega Al Rayyana okrepili z Davidom Špilerjem (RK Zagreb CO), Draganom Gajićem (Maribor Branik) in članoma Celja Pivovarne Laško Alemom Toskićem in Mirkom Alilovićem.

Za katarski Al Rayyan bo zaigral slovenski reprezentant David Špiler (desno).
Za katarski Al Rayyan bo zaigral slovenski reprezentant David Špiler (desno). FOTO: Damjan Žibert

Prav slednja bosta še kako manjkala na nocojšnjem obračunu Pivovarjev in velenjskega Gorenja. Velenjčani bodo v primeru zmage ujeli vodilni Cimos Koper, medtem ko Laščani v bitki za končno tretje mesto nujno potrebujejo vsako prvenstveno točko.

Vugrinec za Al Saad

Za katarski Al Saad, ki se je pred začetkom tekmovanja okrepil s celotno udarno sedmerko madžarskega MKB Veszprema (tudi nekdanja Pivovarja Dejan Perić in Renato Sulić), pa bo nastopil tudi Ptujčan Renato Vugrinec, ki je sredi sezone zapustil ravno najtrofejnejši slovenski rokometni kolektiv in se preselil v Doho. Na turnirju z nagradnim skladom kar 750.000 ameriških dolarjev se bo tako srečalo kar nekaj nekdanjih in sedanjih članov celjskega kluba.

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Matej Martincic
13. 05. 2011 18.15
Hja za denar bi vsak pustil vse na cedilu....pač denar je sveta vladar, le res največji špornitki bi odkolonili to, pa še to verjetno tisti, ki imajo že denarja za vrh glave, žal tko pač je, v katarju si loh to prvoščjo....:/