Drugi športi

Krimovke po prvem tednu priprav: energija in motivacija sta pravi

Ljubljana, 26. 08. 2024 09.42 | Posodobljeno pred 23 dnevi

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Za ekipo Krima Mercatorja je prvi teden priprav v (skoraj) polni zasedbi. Ljubljančanke so se po prvem skupnem treningu do konca minulega tedna pripravljale v domačih Stožicah, nato pa so odpotovale v Koprivnico, kjer so nastopile na tradicionalnem turnirju Josip Samažija-Bepo.

Dragan Adžić
Dragan Adžić FOTO: RK Krim Mercator

Na prvi pripravljalni tekmi tega poletja so Krimovke premagale ekipo DAC Dunajske Strede z rezultatom 27:22. Na sobotni tekmi proti gostiteljicam, ekipi Podravke Vegete, pa so Ljubljančanke po napetem dvoboju iztržile neodločen izid 32:32.

"Vesel sem, da smo dočakali celotno ekipo. Čakamo le še na Philomeno Egger, ki se mudi na svetovnem kadetskem prvenstvu. Zadovoljen sem s trenutno energijo in motivacijo ekipe, strah pred poškodbami in mentalnim padcem po vrnitvi z olimpijskih iger pa je zdaj za nami. Kljub temu da smo morali turnir v Koprivnici taktično zasnovati po štirih skupnih treningih, so bile tekme tam izjemno koristne," je ob koncu ob koncu prvega sklopa priprav in ob vrnitvi v slovensko prestolnico misli za uradno klubsko spletno stran strnil glavni trener Ljubljančank Dragan Adžić.

Zakaj? Ker bo prav zasedba Podravke Vegete prva tekmica Krima Mercatorja v novi evropski sezoni. Tekma bo 7. septembra v Koprivnici. S prenosom na VOYO. Še pred tem pa obe ekipi čaka še nekaj "druženja". Ta teden bodo Koprivničanke gostovale v Ljubljani na skupnem treningu, sledilo bo še eno prijateljsko srečanje istih tekmic. Konec tedna Ljubljančanke čaka novo potovanje, tokrat bo končna destinacija francoski Metz.

Ob koncu pa gre opomniti še na domačo evropsko uverturo, ki bo na sporedu 14. septembra ob 18.00 v Areni Stožice. Vse tekme Krima Mercatorja v prihajajoči sezoni tudi na VOYO.

Rezultata:
RK Krim Mercator - HC DAC Dunajska Streda 27:22 (14:11)
Radičević 4, Stanko 2, Gros 1, Zaadi Deuna 1, Mavsar, Abina A. 2, Arenhart, N'Diaye, Vojnovič, Gutierrez Bermejo 1, Varagić 6, Pandžić, Horaček 1, Ngombele 4, Brnović 5, Ignjatović, Grbić.

RK Podravka Vegeta - RK Krim Mercator 32:32 (17:16)
Radičević, Stanko 8, Gros 5, Zaadi Deuna 3, Mavsar 1, Abina A. 2, Arenhart, N'Diaye 1, Vojnovič, Gutierrez Bermejo 3, Varagić 2, Pandžić, Horaček 3, Ngombele 2, Brnović 2, Grbić.

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.