Drugi športi

Mišmaševa z novim slovenskim rekordom na 2000 metrov zapreke

Ljubljana, 05. 06. 2019 19.31 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Grosupeljčanka Maruša Mišmaš (Mass) je na drugem mitingu sezone mednarodne lige Atletske zveze Slovenije (MAL) v Ljubljani v teku na 2000 m zapreke postavila nov slovenski rekord.

S časom 6:11,92 sekunde je krepko izboljšala svoj prejšnji rekord (6:27,27), ki ga je tekla 18. septembra 2015 Novem mestu. Mišmaševa je na 3000 m zapreke že dosegla normo za letošnje svetovno prvenstvo v Dohi, v tej disciplini je prav tako slovenska rekorderka, tokrat pa je svoj rekord izboljšala v neolimpijski disciplini.

Tina Šutej (Kladivar), ki ima poleg Maruše Mišmaš edina izmed Slovencev že normo za SP v Dohi (4,56 m), je v skoku s palico znova potrdila dobro formo in zmagala s 4,52 metra. Uspešna je bila tudi Maja Mihalinec (Mass) z zmago v teku na 100 m (11,53), potem pa na 200 m, kjer je bila tudi prijavljena, ni nastopila in bo skušala normo za SP loviti prihodnjo sredo v Mariboru. Na 200 m je nato slavila Anita Horvat (Velenje, 24,33), tretja na 100 m in sicer slovenska rekorderka na 400 m.

"Moj cilj je bil ne le državni rekord, ki sem ga dosegla že pred nekaj leti, ampak da bi tekla okrog šestih minut, kar je daleč pod državnim rekordom. Bil je to trening test, prvi kilometer mi ni uspel najbolje, zaradi slabšega počutja sem tekla počasneje. Glede na zdravje in počutje pa sem danes kar dobro tekla. Zelo sem zadovoljna z začetkom letošnje sezone dobro, mi gre zelo dobro, tudi na treningih. Nastopila bom na čim več domačih tekmah, te bodo, kot tokratna, za trening. Zelo pa se že veselim naslednjih v močni mednarodni konkurenci na tujem, prva bo že v nedeljo v Nemčiji," je povedala Mišmaševa.

Maruša Mišmaš
Maruša Mišmaš FOTO: Ervin Čurlič

Veliko boljši rezultat od članskega zmagovalca v skoku v višino (2,05 m) je v Žalcu nekaj ur pred tem dosegel zmagovalec osnovnošolskega prvenstva Sandro Jeršin Tomassini, ki je skočil 2,17 m. Konec maja je na področnem tekmovanju v Ljubljani izboljšal državni rekord v kategoriji U16 in z 2,20 m postal peti najboljši slovenski skakalec vseh časov v skoku v višino. Rekorder je Rožle Prezelj z 2,32 m, sledijo Sašo Apostolovski (2,30), Dejan Miloševič (2,26) in Miha Prijon (2,24). Pred Jeršin Tomassinijem pa je še dolga pot do članske konkurence.

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.