Drugi športi

Minuta molka: 'Danes tako dirkamo za Anthoina. Danes in vedno, v njegovo čast'

Spa Francorchamps, 01. 09. 2019 16.02 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Potem ko je na sobotni dirki formule 2 za VN Belgije življenje izgubil mladi Anthoine Hubert, so se preminulemu dirkaču, pred nedeljsko dirko, poklonili z minuto molka. Slovito dirkališče Spa-Francorchamps je bilo pred dirko F1 zavito v črno. Hubert bi sicer v drugi polovici meseca dopolnil 23 let.

Pred dirko razreda formule 1 so se z minuto molka poklonili, v soboto preminulemu, razvojnemu dirkaču Renaulta Anthoinu Hubertu. Že pred tem so se mu poklonili tudi dirkači F2 in F3, ki so izgubo dirkača pospremili z minuto molka v družbi Hubertove matere in brata. 

Minuta molka za preminulega Anthoina Huberta
Minuta molka za preminulega Anthoina Huberta FOTO: AP
Spominu na tragično preminulega Francoza so se poklonili vsi v karavani, na dirkalnikih so imeli napis Vsi za Anthoina.

Francoz, ki je bil pred dirko na osmem mestu skupnega seštevka, je izgubil življenje na sobotni dirki. V Lyonu rojeni dirkač je izgubil nadzor nad dirkalnikom in priletel v ogrado, zatem ga je odbilo nazaj na stezo, kjer je vanj trčil Američan Juan-Manuel Correa. Na prizorišče so takoj prihitela reševalna vozila, mladeniča pa so odpeljali v bolnišnico, kjer je umrl uro in pol po nesreči. 

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Formula 1 je na nedeljsko jutro objavila ganljiv zapis: "Danes dirkamo. Z veliko bolečino v srcu, v spomin na Anthoina. Tako za nas kot zanj je dirkanje velika strast in sanje. Nekaj, kar nas označuje. Danes tako dirkamo za Anthoina. Danes in vedno, v njegovo čast." 

Nedeljsko dirko v razredu F1 je sicer dobil Charles Leclerc, ki je zmago posvetil preminulemu dirkaškemu kolegu Hubertu.

Dirkač Marcus Armstrong, ki se je veselil zmage na dirki za VN Belgije v razredu Formula 3, je uspeh posvetil preminulemu dirkaškemu kolegu.

Stabilno zdravstveno stanje drugega udeleženca v nesreči

Stanje Corree, ki je bil prav tako udeležen v nesreči na sobotni dirki, je po operaciji stabilno. Dvajsetletnik je utrpel poškodbo obeh nog in manjšo poškodbo hrbtenice. 

Krovna organizacija FIA je že sprožila preiskavo dogodka, da bi odkrili vzroke in obnašanje varnostnih sistemov ter steze ob nesreči. V primeru nesreče Julesa Bianchija, dirkača, ki je leta 2014 na VN Japonske utrpel usodno poškodbo glave, so bili rezultati znani dva meseca po nesreči v Suzuki.

  • MERCATOR zivalice
  • ŽAN
  • ŽIGA
  • ROK
  • VESNA
  • SAŠA
  • BRUNO
  • LIZA

KOMENTARJI (6)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

blazter
01. 09. 2019 18.47
+15
Malo kruto ampak, Kljub vsemu napredku, varnosti, ljudje umirajo na cestah. Tukaj se dirka.
Mentalist27
01. 09. 2019 18.24
+23
RIP Hubert, Leclercu pa koncno privoscim prvo zmago.
RamzesII
01. 09. 2019 17.42
-12
"Krovna organizacija FIA je že sprožila preiskavo dogodka, da bi odkrili vzroke in obnašanje varnostnih sistemov ter steze ob nesreči." Ter voznikov upam, ker zgleda so jih avtomatsko postavili za nedolžne.
AS1983
01. 09. 2019 17.04
+28
Hubert pocivaj v miru, leclerc pa je koncno docakal krstno zmago v f1
schranz91
01. 09. 2019 17.33
-7
ob taki novici pa res ni treba omenjat kdo je zmagu
Nevarnivoznik
01. 09. 2019 19.19
-2