Drugi športi

Mauresmojeva ne bo vodila Francije v Davisovem pokalu

Pariz, 07. 12. 2018 11.22 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Nekdanja francoska teniška igralka Amelie Mauresmo ne bo vodila francoske moške teniške ekipe v Davisovem pokalu. Mauresmojeva je bila kot prva ženska kandidatka za mesto selektorja, ki ga je do letos zasedal Yannick Noah, a se je odločila, da bo njen naslednji izziv v trenerski karieri vodenje Lucasa Pouilla.

Pouille (na fotografiji) med finalnim obračunom Davisovega pokala s Hrvatom Marinom Čilićem v Lillu.
Pouille (na fotografiji) med finalnim obračunom Davisovega pokala s Hrvatom Marinom Čilićem v Lillu. FOTO: AP

Lucas Pouille je junija že bil na robu deseterice na lestvici ATP, zdaj je 32. igralec na svetu. Amelie Mauresmo naj bi po načrtih francoske teniške zveze nasledila Yannicka Noaha leta 2019, ko bo Davisov pokal prvič potekal po novem formatu. Pod Noahovim vodstvom je Francija prišla do finala zadnje izvedbe tekmovanja po starem sistemu, a je morala nedavno na domačem igrišču priznati premoč Hrvaški. Noah je s Francijo sicer kot kapetan dosegel tri zmage v Davisovem pokalu.

Mauresmojeva je kot vodja ženske ekipe v pokalu Fed Francijo popeljala do finala leta 2016, kot trenerka pa je v preteklosti že sodelovala z Andyjem Murrayjem. Njen naslednji izziv bo sodelovanje s 24-letnim Pouillom, kot cilj skupnega dela pa je nekdanja prva igralka izpostavila njegovo vrnitev med deset najboljših na svetu.

Kot igralka je bila med letoma 2004 in 2006 skupno 39 tednov na prvem mestu lestvice WTA, ima dva naslova za grand slam (Avstralija in Wimbledon 2006), zmagala pa je tudi v pokalu federacij leta 2006.

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.