Drugi športi

Marčič z najboljšo uvrstitvijo na reliju Dakar 2020 splezal po lestvici navzgor

Riad, 10. 01. 2020 13.19 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Simon Marčič (Husquarna) je šesto etapo Dakarja 2020 med motoristi zaključil na 51. mestu, kar je njegova najboljša uvrstitev letošnje preizkušnje v Savdski Arabiji. 830 kilometrov dolgo etapo, ki je potekala od Haila do glavnega mesta Riad, je dobil ameriški dirkač Ricky Brabec (Honda) pred Špancem Joanom Barredo Bortom (Honda).

Simon Marčič Reli Dakar
Simon Marčič Reli Dakar FOTO: Denis Janežič

"Šesta, peščena etapa bo brutalna, organizator pričakuje celo, da je mnogi motoristi do noči sploh ne bodo mogli končati. Sam pa komaj čakam na težke sipine, kjer lahko pokažem, kaj znam," je pred začetkom šeste etape razlagal Simon Marčič. In res je bilo tako: 'Marča' je pokazal, da mu je peščena trasa pisana na kožo in zabeležil najboljšo uvrstitev na letošnjem reliju: 51. mesto. Za zmagovalcem etape in vodilnim v skupnem seštevku Rickyjem Brabecom je zaostal za uro in 29 minut. 

Marčič je v skupnem seštevku splezal navzgor (po 5. etapi je držal 82. mesto), po šesti etapi je skočil na 72. mesto. V svojem razredu, kjer pomoč mehanikov ni dovoljena, je Marčič napredoval na 11. mesto. Med avtomobilisti odlično formo potrjujeta Stephane Peterhansel in Carlos Sainz, ki sta v takšnem vrstnem redu bila na vrhu šeste etape, ločila ju je dobra minuta v korist Francoza. Tretji Nasser Al-Attiyah, ki ostaja trdno v boju za končno zmago, je zaostal slabe tri minute. Peto mesto je vpisal nekdanji prvak formule 1 Fernando Alonso s sedmimi minutami zaostanka. V skupnem seštevku na vrhu ostaja Sainz, nekdanji reli dirkač, pred Al-Attiyahom in Peterhanslom.

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.