Drugi športi

Manaudoujeva končala kariero

Pariz, 18. 09. 2009 09.51 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min
Avtor
STA, T.Š.
Komentarji
1

Nekdanja olimpijska in svetovna prvakinja v plavanju, Francozinja Laure Manaudou, je v pogovoru za časnik Le Parisien Aujoud'hui potrdila, da je končala športno pot.

laure manaudou
laure manaudou FOTO: Reuters

"Dokončno sem se odločila. Nikakor ne gre za nepremišljeno zadevo. Ta stvar je v meni zorela dlje časa. Težave sem imela že lani, ko sem se za treninge lahko motivirala le zaradi olimpijskih iger v Pekingu, letos sem si nato privoščila premor in zdaj vem, da sem končala kariero. V življenju sem osvojila vse možne naslove, več kot sem na začetku kariere sanjala, zdaj pa bom premislila, kaj bom počela v prihodnje," je med drugim povedala 22-letna Francozinja.

Manaudoujeva je bila olimpijska prvakinja že leta 2004 v Atenah pri svojih 17 letih, kjer je osvojila tri medalje, nato je leta 2005 osvojila tri naslove na evropskem prvenstvu v 25-metrskih bazenih, leto dni pozneje na EP v velikih bazenih pa kar sedem medalj, od tega štiri zlate. Zadnjič je zablestela na svetovnem prvenstvu marca 2007 v Melbournu, kjer se je petkrat zavihtela na zmagovalni oder, dvakrat na najvišjo stopničko. Nekaj mesecev pozneje se je razšla s trenerjem Philippom Lucasom in kot je priznala zdaj, je potem izgubila tudi pravo voljo za treninge.

 

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

AnahiWorld
18. 09. 2009 18.43
Ne morm verjet! Škoda je je :-( Pa tko mlada je še... Je pa res, da je dosegla že vse, kar se v športu da dosečt... Dolgo časa je bila moja najljubša plavalka...