Drugi športi

VIDEO: Loebu Akropolis

Atene, 01. 06. 2008 14.01 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Svetovni prvak Francoz Sebastien Loeb je zmagovalec relija Akropolis v Grčiji.

Na letošnji sedmi dirki za SP si je voznik Citroena privozil 1:09 minute prednosti pred Norvežanom Pettrom Solbergom (Subaru) na drugem mestu, tretji je bil Finec Mikko Hirvonen (Ford), ki pa je izgubil mesto vodilnega v SP. Nov vodilni je Loeb s točko prednosti.

Sebastien Loeb
Sebastien Loeb FOTO: Reuters

To je bila za Loeba že njegova 41. zmaga v SP, peta to sezono in po letu 2005 druga v Grčiji, s katero je Francoz prevzel mesto vodilnega v svetovnem prvenstvu in ima zdaj točko prednosti pred doslej vodilnim Hirvonenom, ki je v zadnjih 24 urah relija „splezal“ z osmega na tretje mesto. "Danes je bilo zelo razburljivo, vseeno pa sem imel v mislih tudi skupno uvrstitev v SP. Moram priznati, da sem držal pesti za Pettra, da bi ostal med mano in Hirvonenom. Reli je bil zelo naporen, tako za dirkače kot za avtomobile in pnevmatike. Zadovoljen sem, da sem znal najti pravo mero med tveganjem in zanesljivostjo," je po prihodu na cilj dejal Loeb.

Andrej Jereb in Miran Kacin
Andrej Jereb in Miran Kacin FOTO:

Na reliju je nastopil tudi Slovenec Andrej Jereb (Subaru), ki je bil skupno 39., vendar je moral v soboto odstopiti, ker se je v prevračanju rahlo poškodovala varnostna kletka dirkalnika. Jereb se je skupaj s sovoznikom Miranom Kacinom prevrnil v 13. hitrostni preizkušnji, ki je končala drugi tekmovalni dan. Medtem ko karoserija dirkalnika ni bila huje poškodovana, je varnostna kletka utrpela manjše razpoke in je bil zato odstop neizbežen.

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

crispl
01. 06. 2008 15.35
Bravo super Seb.Mali Napoleon iz Francije bo z zlatimi črkami zapisan v zgodovino svetovnih rallyev!!!