Drugi športi

VIDEO: Loeb že prevzel vodstvo

Atene, 30. 05. 2008 19.40 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Svetovni prvak Francoz Sebastien Loeb (Citroen) vodi po prvem dnevu relija Akropolis v Grčiji.

Potem ko je dan najhitreje začel Jari-Matti Latvala (Ford), ki je bil v vodstvu po prvih treh HP, je svetovni prvak v nadaljevanju pokazal zobe. Loeb se je do konca dneva prebil na vrh in moštvenega sotekmovalca Danija Sorda pred sobotnim nadaljevanjem premagal za 15 sekund. Tretji, a že s skoraj minuto zaostanka, je Norvežan Petter Solberg (Subaru), še sedem sekund več pa na četrtem mestu zaostaja njegov brat Henning Solberg (Ford). Latvala je, potem ko je imel veliko težav zaradi predrte pnevmatike in z okvaro vzmetenja na svojem dirkalniku, padel na šesto mesto (+ 1:18), še mesto slabši pa je bil, tudi zaradi tehničnih težav, njegov moštveni sotekmovalec, rojak Mikko Hirvonen.

Slovenca Andrej Jereb in Miran Kacin sta bila po dopoldanskem delu celo najprijetnejše presenečenje produkcijskega prvenstva PWRC, ki se je na reliju Akropolis predstavilo z najmočnejšo zasedbo doslej. Držala sta peto mesto, dosegla tretji čas na HP Psatha in s tem zabeležila svoj najboljši dosežek doslej. Toda v nadaljevanju je Jereb izgubil kar precej mest. Čeprav je na četrti hitrostni preizkušnji znova vozil odlično in do sredine le-te držal korak z najhitrejšimi, mu je manjša napaka odvzela kar osem minut. Na enem izmed zavojev je Jereba delno zavrtelo, a čeprav je ostal na cesti, je z dirkalnikom nasedel na plast nametanega peska na robu cestišča. Ker ob progi ni bilo gledalcev, sta Slovenca lahko nadaljevala šele po nekaj minutni borbi. Nato sta spet postavljala zelo solidne čase in bila na ponovitvi HP Psatha na poti proti vnovičnemu odličnemu dosežku. Tokrat pa se jima je odlomil končnik na volanskem drogu, zaradi katerega sta v drugi polovici te HP izgubila minuto. Po koncu preizkušnje sta ga zamenjala in tako lahko nadaljevala do cilja.

"Žal popoldne nisem mogel zadržati zares odličnega mesta med prvo peterico. Imela sva precej smole, da sva toliko časa izgubila zaradi majhnega zdrsa. Toda v reliju se večkrat zgodi, da se napaka pripeti na napačnem mestu. Če odštejemo še izgubljeni čas ob okvari volanskega končnika, sem z današnjo vožnjo izredno zadovoljen. Postavil sem najboljše rezultate na dosedanjih nastopih v svetovnem prvenstvu in dokazal, da se lahko uvrščam med najboljše. Zato je prisotnega nekaj grenkega priokusa, še vedno pa sta pred nami dve tretjini relija," je po prvih sedmih hitrostnih preizkušnjah povedal Jereb, ki je uvrščen na dvajseto mesto v PWRC.

Sebastien Loeb je že vodilni.
Sebastien Loeb je že vodilni. FOTO: Reuters

V soboto se bo reli Akropolis nadaljeval s šestimi hitrostnimi preizkušnjami. Sobotni dan se bo začel z najdaljšo preizkušnjo, ki je dolga 32 kilometrov.

Izidi, 1. etapa (7 HP):
1. Sebastien Loeb/Daniel Elena (Fra/Mon/Citroen C4 WRC) 1:21:34,8
2. Daniel Sordo/Marc Marti (Špa/Citroen C4 WRC) 1:21:50,5
3. Petter Solberg/Philip Mills (Nor/VBr/Subaru Impreza WRC) 1:22:33,9
4. Henning Solberg/Cato Menkerud (Nor/Ford Focus WRC) 1:22:40,8
5. Urmo Aava/Kuldar Sikk (Est/Citroen C4 WRC) 1:22:50,3
6. Jari-Matti Latvala/Miikka Anttila (Fin/Ford Focus WRC) 1:22:53,7
7. Mikko Hirvonen/Jarno Lehtinen (Fin/Ford Focus WRC) 1:23:11,2
8. Chris Atkinson/Stephane Prevot (Avs/Bel/Subaru Impreza WRC) 1:23:11,6
...

38. Andrej Jereb/Miran Kacin (Slo/Subaru Impreza WRX N12) 1:37:57,5

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

crispl
30. 05. 2008 22.33
Ga ni čez Loeba.Pohvale tudi Jerebu in Kacinu !!!!