Drugi športi

Lesjak se vrača v domovino, a ne odhaja v Celje, branil bo v Trebnjem

Trebnje, 19. 06. 2024 11.09 | Posodobljeno pred 13 dnevi

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

V prihodnji sezoni bo vrata aktualnega prvaka slovenskega rokometnega pokala, RK Trimo Trebnje, branil izkušeni reprezentančni vratar Urban Lesjak, so potrdili na klubski spletni strani. S klubom je sklenil sodelovanje do poletja 2027.

Urban Lesjak
Urban Lesjak FOTO: Damjan Žibert

Pri Trebanjcih mu bosta družbo med vratnicama delala mladi hrvaški reprezentant Tin Herceg ter Alen Skledar, ki okreva po poškodbi kolena. "Nedvomno se je lepo vrniti domov. Tega sicer nisem imel še v načrtu, vendar me je klub v to prepričal z jasnimi cilji borba za vse tri lovorike in želja po igranju v EHF evropski ligi," je za klubsko spletno stran dejal izkušeni čuvaj mreže, ki je svojo rokometno pot začel v Celju.

Barve celjskega kluba je branil do sezone 2017/2018, od koder se je podal v najmočnejšo rokometno ligo na svetu, in sicer k nemškemu Hannovru. Član slednjega je ostal do leta 2022. Zadnji dve sezoni je branil vrata aktualnega makedonskega prvaka Eurofarma Pelisterja, zdaj pa se je po šestih letih odločil za povratek v domovino. Lesjak je bil leta 2017 del uspeha slovenske reprezentance, ko je ta na svetovnem prvenstvu v Franciji segla po tretjem mestu. Do danes je zbral 85 nastopov, v prihodnjih tednih pa ga čakajo priprave za nastop na olimpijskih igrah v Parizu.

"Urban Lesjak je kot aktualni reprezentant Slovenije največja okrepitev kluba v prihajajoči sezoni. S svojimi bogatimi izkušnjami bo povezoval mladostno energijo s preudarnostjo in ekipi nudil mirnost in sigurnost v ključnih trenutkih. Zagotovo bo svoje bogate izkušnje delil tudi z vsemi mlajšimi vratarji v klubu in jim na ta način omogočil še hitrejši napredek," je za uradno spletno stran povedal predsednik RK Trimo Trebnje Anton Janc.

Trebanjci v novo sezono z makedonskim trenerjem
V novi sezoni se bo na klop aktualnih prvakov slovenskega rokometnega pokala Trima Trebnja usedel makedonski strokovnjak Radoslav Stojanovik. Makedonski rokometni strateg bo zapolnil vrzel, potem ko se je po štirih sezonah in nazadnje osvojeni pokalni lovoriki poslovil Uroš Zorman, sicer slovenski selektor. Stojanovik je trebanjski rokometni javnosti že poznan. V začetku tisočletja je namreč branil klubske barve kot igralec, hkrati pa v slovenskem prvenstvu oblekel tudi dres Gold Cluba ter velenjskega Gorenja. Po končani igralski karieri se je posvetil novemu trenerskemu izzivu, nazadnje je sedel na klopi makedonskega prvoligaša Tikveša in z njim osvojil peto mesto v državnem prvenstvu.

Trebanjci v naslednji sezoni ne bodo igrali po notah trenerja Uroša Zormana.
Trebanjci v naslednji sezoni ne bodo igrali po notah trenerja Uroša Zormana. FOTO: Luka Kotnik

"Obljubim, da bomo borbena ekipa. Cilji ostajajo isti kot prejšnja leta. Za mene se v Trebnjem zgodba ponavlja, pred leti me je v klub kot igralca pripeljal Stane Sever, zdaj pa kot trenerja njegov sin Miha," je dejal novi trener Stojanovik. Predsednik kluba Anton Janc ni skrival navdušenja: "Navdušilo nas je njegovo delo z mladimi. V njem vidimo velik potencial, da bi bil lahko on tisti, ki bi odpiral vrata našim mladim rokometašem pri prehodu med člane. Izkazal se je tudi kot trener Tikveša. Slovenski rokomet dobro pozna, saj je kar nekaj let igral v slovenski ligi. V klubu smo bili mnenja, da bo znal iz članske ekipe potegniti največ."

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.