Drugi športi

Leclerc slavil v Italiji, Verstappen 'šele' šesti

Monza, 01. 09. 2024 17.20 | Posodobljeno pred 13 dnevi

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min
Avtor
STA, S.V.
Komentarji
2

Monaški dirkač formule 1 Charles Leclerc (Ferrari) je slavil na dirki za VN Italije v Monzi. Drugo in tretje mesto sta osvojila voznika McLarna Avstralec Oscar Piastri in Britanec Lando Norris. Vodilni v skupnem seštevku Nizozemec Max Verstappen (Red Bull) je bil šele šesti.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Voznika McLarna sta sicer imela pobudo na začetku dirke, a je Leclerc na koncu presenetil oba dirkača s taktiko enega postanka in po 30. krogu pričel prevzemati pobudo. Na koncu je Piastrija ugnal za 2,644 sekunde, Norrisa pa za več kot šest sekund.

"Občutek je neverjeten. V zadnjih krogih sem bil izjemno čustven. Zadovoljen sem z delom celotne ekipe, a menim, da je na naslednji dirki v Bakuju še vedno favorit McLaren," je po domači zmagi za Ferrari dejal Leclerc, ki po današnji zmagi v skupnem seštevku zaseda tretje mesto.

Za 26-letnega Leclerca je to druga letošnja zmaga, potem ko je dobil tudi domačo veliko nagrado Monaka. Skupno je bila to njegova sedma zmaga v karieri, današnjo preizkušnjo pa je začel s četrtega startnega položaja v sobotnih kvalifikacijah.

Četrto mesto je zasedel drugi Ferrarijev voznik Carlos Sainz. Peto in šesto mesto sta zasedla sedemkratni svetovni prvak Lewis Hamilton (Mercedes) in vodilni v skupnem seštevku Nizozemec Max Verstappen.

Slednji je v dosedanjem poteku sezone zbral 303 točke in ima tako 62 točk naskoka pred drugovrščenim Landom Norrisom. Današnji zmagovalec Leclerc je skupaj zbral 217 točk.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

P1800
01. 09. 2024 21.46
Pri Tifossijih nekaj neprecenljivega, cavallino rampante zmaga v parku Monza, čestitke, lepo🤗👏🏻
AimBotkin
01. 09. 2024 19.01
+3
Od kdaj vi poročate o F1? Una dva komentatorja na SK sta itak težka komedija. Hvalabogu za F1TV...