Drugi športi

Leclerc in Vettel nakazala na preporod Ferrarija v puščavi, najhitrejša na prvih dveh treningih

Manama, 29. 03. 2019 13.56 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Charles Leclerc, ki je pred začetkom letošnje sezone okrepil moštvo Ferrari, je postavil najhitrejši čas na prvem prostem treningu pred dirko za VN Bahrajna. Na drugem pa je zaostal zgolj za moštvenim kolegom Sebastianom Vettlom, ki je bil na prvem treningu drugi. Rdeči iz Maranella so očitno potrdili, da so novosti na bolidu, glede na VN Avstralije, pripomogle k boljši formi v puščavi pri Manami.

Charles Leclerc se želi že na drugi dirki sezone izkazati za krmilom Ferrarijevega dirkalnika.
Charles Leclerc se želi že na drugi dirki sezone izkazati za krmilom Ferrarijevega dirkalnika. FOTO: AP
Ekipa Ferrarija je prevladovala na prvih dveh prostih treningih svetovnega prvenstva formule ena pred veliko nagrado Bahrajna. Monačan Charles Leclerc je z minuto in 30,354 sekunde najhitreje prevozil 5,412 kilometra dolg oval dirkališča Sakhir na prvem prostem treningu. Nemec Sebastian Vettel pa je bil z 0,263 sekunde zaostanka drugi. 

Pri temperaturah, ki so presegle 40 stopinj Celzija, je bil tretji zmagovalec uvodne VN v Avstraliji, Finec Valtteri Bottas (+0,974), četrti pa njegov moštveni kolega v Mercedesu Lewis Hamilton; Britanec in branilec naslova prvaka je zaostal že več kot sekundo (+1,247).

Tudi na drugem treningu sta bila v ospredju oba Ferrarija, le da je bil tokrat Vettel hitrejši od mlajšega moštvenega kolega. Tudi tokrat ste tretje in četrto mesto zasedla Hamilton in Bottas, le da sta tudi ona dva zamenjala mesti glede na prvi prosti trening. Svetovni prvak je torej ugnal moštvenega kolega in zmagovalca uvodne dirke v Melbourne Parku. 

Prvi prosti trening pred VN Bahrajna:

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Drugi prosti trening pred VN Bahrajna:

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Alonso se ne bo vrnil
Na prizorišču druge dirke sezone so zbrani gledalci na delu videli tudi dvakratnega svetovnega prvaka Fernanda Alonsa, ki je za volanom Mclarna opravil nekaj testnih krogov. Takoj so se pojavila vprašanja, če bi se lahko eden najboljši dirkačev vseh časov ekspresno vrnil v kraljico motošporta, potem ko se je poslovil po koncu lanske sezone. Španec je ta namigovanja hitro zavrgel. "Iskreno povedano, Formule 1 trenutno ne pogrešam ravno pretirano. Sem zelo zaposlen z drugimi projekti. Če bi zgolj sedel doma in počival, potem bi zagotovo pogrešal, a ker imam res veliko dela, me povratek ne mika. Ko sem lani rekel, da se poslavljam, sem to resno mislil. V F1 sem dosegel vse, o čemer sem sanjal kot otrok in sedaj imam drugačne cilje," je povedal Alonso. Španec se namreč zavzeto pripravlja za nastop na sloviti dirki Indy 500, kjer bo poskušal zmagati in postati šele drugi dirkač v zgodovini po Grahamu Hillu, ki bi mu uspelo osvojiti 'sveti trojček' motošporta. Alonso je namreč že zmagal na preostalih dveh dirkah, in sicer na VN Monaka v F1 in na sloviti dirki 24ur Le Mansa. 

KOMENTARJI (3)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

brigajsezase
29. 03. 2019 14.16
-21
FjallRaven
29. 03. 2019 14.35
+12
tarzan13
29. 03. 2019 16.11
+1