Drugi športi

Lahko sploh kdo zaustavi Bautisto?

Castle Donington, 29. 06. 2023 11.20 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Prvenstvo razreda Superbike se po skoraj mesecu dni premora nadaljuje ta konec tedna na Otoku, kjer se poraja le eno vprašanje: Lahko sploh kdo zaustavi Alvara Bautisto, ki je v letošnji sezoni zmagal na skoraj vseh dirkah? Izkušeni španski dirkač, ki je nedavno testiral tudi Ducatijev motoGP motor, bo želel ta konec tedna v Donington Parku še dodatno povečati prednost v skupnem seštevku. Dirke boste kot vselej lahko v živo gledali na VOYO.

Ducatijev dirkač Alvaro Bautista je namreč slavil na čisto vseh letošnjih (nedeljskih dirkah), če prištejemo zraven še vse sobotne kratke dirke in superpole dirke, pa je na najvišji stopnički stal na kar 14 izmed 15 dirk. Edini, ki je v letošnji sezoni okusil prvo mesto, je Toprak Razgatlioglu, ki je tudi edini dirkač, ki še ima realne možnosti, da ujame izjemnega Španca.

Superbike Velika Britanija

"Letos se borim na vsaki dirki in se trudim dati vsaki več kot sto odstotkov, da bi v zadnji sezoni z Yamaho postal svetovni prvak," je pred dirko v Doningtona Parku odločen Turek in v isti sapi dodal: "Če bom letos spet svetovni prvak, bo to moje darilo ob odhodu za Yamaho, ko bom odšel. Začetek sezone ni bil lahek, saj je Alvaro neverjetno hiter."

Svetovni prvak iz leta 2021 bo po koncu aktualne sezone presedlal iz Yamahe na BMW-ja, ki zaenkrat ni med konkurenčnimi motocikli v prvenstvu. 

"Vsi mislijo, da je to motor, ki ne more zmagovati, jaz pa samo razmišljam o tem, da bi vsem dokazal, da je BMW zmagovalni motocikel," je Razgatlioglu povedal za WorldSBK.com in dodal: "Ducati ima najboljši motocikel v paddocku. Če bi šel k njim in osvojil prvenstvo, to zame ne bi bilo nič posebnega, zato grem raje k BMW-ju.  Yamaha ni bila prvak 12 let in nam je uspelo. Šel bom k BMW-ju, ki še ni bil svetovni prvak, zato so moje velike sanje, da bi jaz prinesel naslov prvaka."

Alvaro Bautista
Alvaro Bautista FOTO: Superbike

O dominanci Ducatija se je pred šestim dirkaškim vikendom v sezoni razgovoril nekdanji svetovni prvak Carl Fogarty: "To je precej dominantna sezona za Ducati in Alvara. Postaja nepremagljiv celo za druge Ducatijeve dirkače. Nekako me spominja na mojo sezono 1994 in 1995 in moja prva leta na Ducatiju 916."

Toprak Razgatlioglu
Toprak Razgatlioglu FOTO: AP

Sedaj 57-letni Anglež je bil v razredu Superbike najboljši kar štirikrat in sicer v letih 1994, 1995, 1998 in 1999. O 38-letnemu Špancu, ki leto lovi svoj drugi naslov pa je še dodal: "Odpravil je vse majhne težave, ki so jih morda imeli lani, ko se je vrnil k Ducatiju, in sedaj je neverjetno dominanten. Sedaj je ve na drugih ekipah, da naredijo domačo nalogo in izboljšajo motocikle."

Vrstni red prvenstva Superbike v sezoni 2023 (5/12):

1. Alvaro Bautista (Ducati) ... 298 točk

2. Toprak Razgaltioglu (Yamaha) ... 212 točk

3. Andrea Locatelli (Yamaha) ... 150 točk

4. Jonathan Rea (Kawasaki) ... 129 točk

5. Axel Bassani (Ducati) ... 126 točk

...

Superbike Velika Britanija
Superbike Velika Britanija FOTO: VOYO

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

UsliŠana
06. 07. 2023 18.17
+1
Lahko sploh kdo zaustavi Bautisto? Pogačar...!
Xyz2023
29. 06. 2023 12.45
+1
realno zaustavi? Ne Bautista se lahko samo sam zaustavi če se slučajno poškoduje, drugače mu lahko že kar danes predajo naslov za letošnjo sezono. vsi istali dirkajo za 2. mesto ki je za njih kot zmaga!