Drugi športi

Krimovke že s polno paro

Ljubljana, 15. 08. 2024 18.00 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Rokometašice Krima Mercatorja so s polno paro začele priprave na novo sezono 2024/2025, ki prinaša številne izzive na domači in evropski sceni. Tudi v prihajajoči sezoni bomo tekme Krima Mercatorja prenašali na Kanalu A in VOYO.

Dragan Adžić
Dragan Adžić FOTO: Damjan Žibert

Celotna ekipa se bo prvič zbrala v začetku prihodnjega tedna, ko bo opravila prvi trening v polni zasedbi. V zraku je čutiti optimizem, saj so pričakovanja velika, še posebej glede na močne tekmice, ki jih čakajo že na začetku sezone.

Že nekaj dni po prvem treningu se bodo Krimovke podale na tradicionalno pot v Koprivnico, kjer jih 23. avgusta čaka prva prijateljska tekma proti Dunajski Stradi. 

Krimovke odpirajo EHF Ligo prvakinj 7. septembra v Koprivnici, 14. septembra v Areni Stožice gostijo Nykobing. V prihajajoči sezoni bodo tekme spet v prenosu na Kanalu A in VOYO. 

To bo odlična priložnost za uigravanje ekipe. Že naslednji dan, 24. avgusta, bodo odigrale še eno prijateljsko tekmo proti Podravki Vegeti, ki bo prvi tekmec Krima tudi v Ligi prvakinj. Ta dvoboj je načrtovan za 7. septembra. Tudi v prihajajoči sezoni bomo tekme Krima Mercatorja prenašali na Kanalu A in VOYO.

V začetku novega tedna bodo Ljubljančanke nadaljevale priprave s skupnim treningom s Podravko in prijateljsko tekmo v Stožicah. Poleg intenzivnih priprav pa bo konec avgusta tudi čas za slavnostne dogodke. RK Krim Mercator bo praznoval svojo 40-letnico, kar je pomemben mejnik v zgodovini kluba. A takoj po slavju bo ekipa odpotovala v Metz, kjer jo 29. avgusta čaka skupni trening z domačinkami. Sledili bosta še dve pripravljalni tekmi, in sicer 30. in 31. avgusta, kar bo zadnji preizkus pred začetkom sezone.

September bo za RK Krim Mercator izjemno pomemben mesec. Prva tekma v Ligi prvakinj bo 7. septembra (18.00) v Koprivnici proti Podravki Vegeti, le teden dni pozneje, 14. septembra (18.00), pa bo v Areni Stožice na vrsti prva domača evropska tekma proti danski ekipi Nykobinga. Ta uvodna dvoboja bosta pokazala, kako dobro je ekipa pripravljena na izzive, ki jih čakajo v novi sezoni.

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.