Drugi športi

Krimovke do nove zmage v Romuniji, rezultat pa 30:35

Bukarešta, 21. 09. 2024 17.28 | Posodobljeno pred 2 urama

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Rokometašice Krima Mercatorja v tretjem krogu elitne Lige prvakinj gostujejo v Romuniji. Merijo se proti Glorii Bistrita, tekmo pa lahko spremljate na Kanalu A in VOYO. Ljubljančanke so na prvih dveh tekmah vknjižile zmago, razumljivo so se tudi tokrat v boj podale polne optimizma. Trener Dragan Adžić je poudaril, da se njegova ekipa dobro zaveda, kakšna tekma jih čaka. Ljubljančanke so bile po prvem polčasu v minimalni prednosti, na odmor so odšle pri rezultatu 19:20.

EHF Liga prvakinj: Gloria Bistrita - Krim Mecator Ljubljana
EHF Liga prvakinj: Gloria Bistrita - Krim Mecator Ljubljana FOTO: VOYO

Rokometašice Krima Mercatorja so na prvih dveh tekmah v Ligi prvakinj prišle do želenega rezultata. Čeprav je na prvi tekmi proti hrvaški Podravki Vegeti igra še nekoliko šepala, so rokometašice proti danskemu Nyköbingu pokazale povsem drug obraz in prišle do visoke zmage (35:25). Tokrat so na vrsti Romunke, ki so v zadnjem času v izjemni formi. Kljub nekaj zdravstvenim težavam (doma so ostale Tamara Mavsar, Črnogorka Itana Grbić in Avstrijka Philomena Egger) so v ljubljanski zasedbi prepričani, da se tekmicam lahko zoperstavijo.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

In tako so Krimovke tudi vstopile v tekmo. Začetek je bil sicer precej izenačen, Ljubljančanke pa so prvič povedle v 4. minuti srečanja (3:4). Tjaša Stanko in Ana Gros sta bili gonilna sila v uvodnih minutah. Obramba tako enih, kot drugih na začetku sicer ni bila najboljša, na polovici igre v prvem polčasu je bil rezultat že 9:9. Kljub izključitvi Grosove, so Krimovke v 17. minuti z igralko manj prvič povedle za dva zadetka (10:12). 

Ljubljančanke so v polju delovale dobro, hitro so se vračale v obrambo in nasprotnicam niso dovolile hitrih protinapadov. V drugi polovici prvega polčasa so ohranjale prednost dveh zadetkov, v 24. minuti je bil tako rezultat 13:15. Domače so v nadaljevanju zaigrale bolje in v 28. minuti tudi povedle z 18:17, a so Ljubljančanke rezultat hitro iznačile. Tamara Horaček je v zadnji minuti dosegla zadetek iz težkega položaja in popeljala Krimovke v vodstvo (18:19).  Čeprav so domače nato hitro izenačile, pa je Horaček še z enim zadetkom v izteku prvega polčasa prinesla minimalno vodstvo gostij (19:20).

Krimovke so v drugi polčas krenile še odločneje in že v drugi minuti povedle plus tri (19:22). Ljubljančanke so nato imele priložnost, da povedejo za 4, toda Gros je zapravila 11-metrovko. Rokometašica pa je nato v nadaljevanju zadela za štiri zadetke prednosti (21:25). Tudi Horaček je še vedno navduševala, znova je iz težkega položaja zadela za zares lepo prednost petih zadetkov (21:26). Zdelo se je, da so Slovenke strle odpor nasprotnic, veliko so k temu pripomogle tudi uspešne obrambe Arenhart

Gostje so očitno zaznale alarm in z nekaj hitrimi protinapadi stopile prednost in prišle le do gola zaostanka (26:27). Izguba prednosti Ljubljančank ni omajala, nekje na polovici drugega polčasa je Horaček znova poskrbela za vodstvo Krima 26:28. Ana Gors je nato zadela za 28:30, Zaadi pa je nato po hitrem protinapadu zadela prečko. Pet minut pred koncem tekme, so Krimovke znova povedle za tri in bile tako že na dobri poti, da pridejo do tretje zmege v tem tekmovanju. To so v samem izteku tekme tudi potrdile, saj je bil končni izid 30:35 v njihovo korist.

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

boslo
21. 09. 2024 17.11
Komentator je zmešan