Drugi športi

Ljubljančanke jih želijo postaviti pet v vrsto

Ljubljana, 12. 10. 2024 08.39 | Posodobljeno pred 4 urami

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
Marko Juvan, Matic Flajšman
Komentarji
3

Rokometašice Krima Mercatorja so na dosedanjih štirih tekmah Lige prvakinj dosegle štiri zmage, kar je sploh najboljši evropski start Ljubljančank v zgodovini, ob 17.45, s prenosom na Kanalu A in VOYO, pa jih čakajo ene najbolj zahtevnih tekmic v skupinskem delu. V dvorani Stožice bodo gostile mednarodne tekmice iz Bukarešte, kjer že šest let igra tudi slovenska reprezentantka Elizabeth Omoregie. Ljubljanska zasedba je v uvodnih štirih tekmah skupine A premagala hrvaško Podravko Vegeto s 24:23, danski Nyköbing s 35:25, romunsko Glorio Bistrito s 35:30 in norveški Storhamar s 25:23.

Več videovsebin
  • Pogovor z Aljo Varagić
    03:11
    Pogovor z Aljo Varagić
  • Iz 24UR: Ko se oglasi mama, hči potoči solzo
    02:32
    Iz 24UR: Ko se oglasi mama, hči potoči solzo
  • Tamari Horaček so se ob maminem sporočilu orosile oči
    00:30
    Tamari Horaček so se ob maminem sporočilu orosile oči
  • Jennifer Gutierrez in Dragan Adžić pred tekmo s CSMjem
    00:28
    Jennifer Gutierrez in Dragan Adžić pred tekmo s CSMjem
  • POPkast s Tjašo Stanko
    21:50
    POPkast s Tjašo Stanko
EHF Liga prvakinj: Krim Mercator – CSM Bukarešta
EHF Liga prvakinj: Krim Mercator – CSM Bukarešta FOTO: VOYO

Izbranke črnogorskega strokovnjaka na ljubljanski klopi Dragana Adžića čaka obračun proti tradicionalnim tekmicam iz romunske prestolnice, ki so jim v minuli sezoni – v tekmah za preboj v četrtfinale – primazale dve boleči zaušnici in slavile s skupnim izidom 60:48. 

Dragan Adžić
Dragan Adžić FOTO: Luka Kotnik

Bukarešta je na dosedanjih štirih tekmah najprej izgubila proti Bistriti, nato pa nanizala tri zmage proti Storhamarju, Podravki Vegeti in danskemu Nyköpingu. "Od začetka vemo, katere so najmočnejše ekipe v naši skupini in delali smo na tem, da bomo v dvoboju z Bukarešto ter kasneje s Ferencvarosem in Metzom v najboljši formi. Fenomenalno bi bilo, če bi bili tudi po petih krogih neporaženi," pred tekmo pravi glavni trener Ljubljančank.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Tega ni prestrašilo niti dejstvo, da so Romunke Krim spomladi izločile v osmini finala tega tekmovanja, obe tekmi pa dobile s 30:24. "Mi smo stabilnejši, bolj povezani in bolj skoncentrirani kot lani. Imamo dve igralki, ki sta prišli prav iz Bukarešte, s čimer smo še močnejši. Poznamo se. Bukarešta ima izjemno ekipo, odlično zunanjo linijo, ki je njihova udarna moč, a prepričan sem, da smo močnejši in verjamem, da bomo to pokazali tudi na igrišču," še pravi 54-letni Adžić.

Slednji je lahko zadovoljen tudi s sestavo ekipe. Manjkala bo 17-letna Philomena Egger. "Zaradi težav z meniskusom letos nanjo ne moremo več računati, seveda pa komaj čakamo, da se vrne v ekipo, saj gre za igralko z izjemnim potencialom," razkriva Adžić, ki pa bo spet lahko računal na Jovanko Radičević in Ano Abino. "Vedno so kakšne težavice, a verjamem, da bodo za tekmo vse nared."

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.
Krim Mercator vs CSM Bukarešta
Krim Mercator vs CSM Bukarešta FOTO: 24ur.com

KOMENTARJI (3)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

modsoloserji
12. 10. 2024 10.55
+5
Dajmo punce, gremo po peto zmago! 🤟 Tekma bo full teška bo pa zanimivo gledat naše ki bodo igrale proti Omoregie ki igra v slovenski reprezentanci 😏 Dobro da sta Radičijevič in Abina spet na voljo, zadnjič je bilo premalo uporabe dolge klopi. In res upam da sta Stanko, Gros in Zadie nazaj v top formi ker jih nujno potrebujemo. Skupaj s full dobro in motivirano Horaček ki vrhunsko igra
zmerni pesimist
12. 10. 2024 09.08
-8
Toliko let trener v ljubljani pa ne zna slovensko govorit žalostno
gullit
12. 10. 2024 10.08
+7
Zna pa himno našo zapeti. Če bi spremljali olimpijske bi to vedeli. Drugače je pa Riera tudi že podobno dolgo v Sloveniji, pa ne zna niti zdravo rečti. Aja njemu pa ne bomo to očitalo ker je zahodnjak, Španec.