Drugi športi

Kraftu tudi druga tekma poletne sezone, dva Slovenca do točk

Courchevel, 15. 08. 2024 08.15 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Najboljši skakalec lanske zime Stefan Kraft je v poletno sezono startal z dvema zmagama. Potem ko je dobil torkovo tekmo za veliko nagrado v Courchevelu, je Avstrijec zmagal tudi danes. Do točk sta prišla le dva Slovenca. Žiga Jelar je zasedel 28. mesto, Žak Mogel pa je bil v finalni seriji zaradi neustreznega dresa diskvalificiran.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Na drugo tekmo poletja se je uvrstilo vseh pet Slovencev, v finale pa nato le dva. Brez točk so ostali Maksim Bartolj, Mark Hafnar in Jan Bombek.

Poletna velika nagrada se bo nadaljevala sredi septembra v poljski Wisli.

Nika Prevc v finalu s prvega nazadovala na deveto mesto

Najboljša smučarska skakalka minule sezone Nika Prevc je na drugi tekmi poletne sezone v Courchevelu z odliko opravila nalogo v prvi seriji. V finalni pa je kot najboljša Slovenka s prvega nazadovala na deveto, potem ko se ji je odpela vez in je padla. Zmagovalka torkove uvodne tekme poletne velike nagrade Ema Klinec je bila 10.

Zmago je slavila druga s prve tekme, Japonka Sara Takanaši, pred Avstrijko Jacqueline Seidfriedsberger, ki je bila na uvodni tekmi tretja.

Medtem je Prevčeva, najboljša po prvi seriji, zajadrala proti zmagi, vendar se ji je nato odpel zatič v desni vezi in je skok morala skrajšati, pri čemer je padla. Kot so zapisali pri Smučarski zvezi Slovenije, je padec k sreči minil brez posledic.

Od Slovenk, ki so v novo sezono vstopile pod vodstvom novega trenerja Jurija Tepeša, je do točk prišla še Ajda Košnjek, ki je končala na 30. mestu, brez finala sta ostali Taja Bodlaj in Katra Komar.

Poletna velika nagrada se bo nadaljevala v poljski Wisli. Sicer ne že ta konec tedna, kot je bilo sprva predvideno, saj je nedavna nevihta poškodovala iztek skakalnice, ampak med 13. in 15. septembrom.

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.