Drugi športi

Koprčani na dveh 'frontah' hkrati

Koper, 03. 09. 2009 11.45 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Vodstvo rokometnega kluba Cimos Koper se je odločilo, da konec tedna ekipa nastopi na turnirju v Veszpremu, hkrati pa bodo rokometaši z Obale igrali še slovenski superpokal.

Koprski navijači bodo ekipo najverjetneje spodbujali le v Mariboru.
Koprski navijači bodo ekipo najverjetneje spodbujali le v Mariboru. FOTO: Damjan Žibert

Rokometaši koprskega Cimosa bodo ta konec tedna nastopili na dveh tekmovanjih hkrati. Del ekipe bo igral na mednarodnem turnirju v madžarskem Veszpremu, drugi del pa na slovenskem superpokalu v Mariboru. "Moramo se udeležiti obeh tekmovanj, zato smo sestavili dve kombinirani ekipi. Prireditelji madžarskega dogodka so nas povabili že pred tremi meseci, na drugi strani pa takrat še ni bilo znano, kdaj bo na sporedu superpokal. Pričakovali smo, da bo zaradi odsotnosti Celja dogodek prestavljen, vendar datum je pač takšen, kot je,“ je za 24ur.com povedal direktor koprskega porvoligaša Aleš Koršič.

Spomnimo, da Celjani ta konec tedna, ko je na sporedu slovenski superpokal, igrajo kvalifikacije za uvrstitev v ligo prvakov, zato so mnogi pričakovali, da bo tekmovanje pred začetkom sezone prestavljeno. "Veliko je bilo govora o spremembi datuma, vendar tako pač je. Mi moramo v Veszprem, saj smo po medsebojnem 'trgovanju' spletli prijateljske vezi, tako da bi bilo zelo neodgovorno od nas, da tik pred začetkom turnirja odpovemo nastop,“ je nadaljeval Koršič.

Sicer pa zaenkrat ostaja tudi odprto vprašanje, s kakšnimi ekipami bodo v Mariboru igrali drugi udeleženci superpokala. Za zdaj namreč še ni znano, ali so predstavniki klubov oddali registracijsko dokumentacijo za vse člane ekip. V rokometnih krogih je namreč veliko govora o tem, da so klubi že izrazili željo, da bi ekipe na superpokalu zaigrale tudi z zaenkrat neregistriranimi igralci.

KOMENTARJI (3)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

olimpija05
03. 09. 2009 14.51
sam res. koprčani bojo zdj igrali al na turnerju al pa v pokalu z rezervno ekipo. celjani majo pa tut tole in še ligo prvakov!
arsenalfc.si
03. 09. 2009 13.32
Ne razumem zakaj zveza ne prestavi superpokala? Pa kaj jim res ni nič do slovenskega rokometa?
car111
03. 09. 2009 12.14
To si lahko naredi samo Tominec. kak tele, potem pa govoril o utrujenosti, zarotah, poškodbah.