Drugi športi

Kolesarji v karanteni v ZAE: Z nami se obnašajo, kot da imamo kugo

Abu Dabi, 03. 03. 2020 16.49 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Zaradi bojazni glede širjenja koronavirusa je bila dirka po Združenih arabskih emiratih prekinjena dve etapi pred koncem. Večina kolesarske karavane je Abu Dabi uspela zapustiti, štiri ekipe – med njimi tudi Team Emirates našega Tadeja Pogačarja – pa so še vedno v prisilni karanteni, kjer so razmere vse prej kot sanjske.

Med tistimi, ki so v karanteni, je tudi naš Tadej Pogačar.
Med tistimi, ki so v karanteni, je tudi naš Tadej Pogačar. FOTO: AP

Thierry Vittu, predsednik Cofidisa, ene od štirih ekip, ki so še v Združenih arabskih emiratih, je medijem razkril, kakšne razmere vladajo v prisilni karanteni: "Hotelsko osebje se nas izogiba, kot da imamo kugo. Sobarice v naše sobe ne prihajajo, za vse moramo poskrbeti sami. Nekateri to prenašajo bolje, nekateri slabše, a dejstvo je, da situacija ni normalna. Proti naši volji nas zadržujejo tu, mi pa ne vemo, koliko časa bo temu še tako."

Mednarodna kolesarka zvezda (UCI, op. a.) je v izjavi za javnost zapisala, da se njeni vodilni skušajo z oblastmi v Združenih arabskih emiratih čim prej dogovoriti o dovolilnici za vse kolesarje in člane ekip, ki bi tako lahko v kratkem zapustili državo. 

Organizatorji dirke po ZAE so sicer v soboto objavili, da nihče izmed 167 ljudi, ki so morali sprva ostati v karanteni ni bil pozitiven na koronavirus. Med njimi je bil tudi Ineosov Chris Froome, ki je prav na tej dirki dočakal vrnitev v karavano po poškodbi, zaradi katere ni nastopil vse od lanskega kriterija Dauphine. 

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

FIRBCA
03. 03. 2020 19.20
+1
ce ni Ineos ni tura tako da glavni adut se ve da je Froom najvecji problem se jim je pokazav ravno najvecji as vseh casov Tadej. Sedaj bila je prava prilika, da so napumpali strahopetno zdravstvo in ohromili najvecji trn letosnjega toora Tadeja.
Janez_53
04. 03. 2020 09.48
+4
Kje pa si se ti učil slovenskega jezika? A kar sam doma?