Drugi športi

Kolegice Marion Jones na CAS

Colorado Springs, 24. 04. 2008 11.08 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Ekipne kolegice ameriške dopingirane atletinje Marion Jones so ustanovile poseben sklad.

Kar šest atletinj, ki so skupaj z Jonesovo osvojile odličja na največjih tekmovanjih, se bo zdaj lotilo postopka pred Mednarodnim športnim razsodiščem (CAS). Jearl Miles-Clark, Monique Hennagan in LaTasha Colander-Richardson, ki so v štafeti skupaj z Jonesovo na olimpijskih igrah v Sydneyju 2000 zmagale na 4 x 400 metrov ter Chryste Gaines, Torri Edwards in Nanceen Perry, ki so bile z Jonesovo na omenjenih igrah bronaste na 4 x 100 metrov, bodo družno stopile pred CAS in skušale zavarovati svoje dosežke ter spremeniti ukrep Mednarodnega olimpijskega komiteja (MOK), ki je vsem športnicam odličja odvzel.

Marion Jones
Marion Jones FOTO: Reuters

Atletinje bodo pritožbo na CAS morale predložiti do 1. maja letos, kot so dejale, pa jim njihova lastna sredstva „pravdanja“ ne omogočajo, zato so ustanovile poseben sklad. "Za ta korak in boj z MOK naša sredstva ne zadoščajo," je ob tem povedala Hennaganova, ki je s kolegicami ob pomoči odvetnika Marka Levinsteina ustanovila „Sklad za pravno zaščito nedolžnih olimpijskih tekmovalcev.“

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.