Drugi športi

Ko se javi mama in hči potoči solzo

Ljubljana, 11. 10. 2024 19.24 | Posodobljeno pred 19 minutami

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
Matic Flajšman
Komentarji
0

Rokometašice Krima Mercatorja pot proti evropskemu vrhu tlakujejo tudi s pomočjo Tamare Horaček. Francozinje, ki se lahko pohvali z naslovom svetovne prvakinje in dvema naslovoma olimpijske podprvakinje. A bolj, kot vse na svetu si želi s krimovo družino zasesti evropski prestol. Kot je to leta 2001 uspelo njeni mami Vesni.

Prihod francoske rokometne reprezentantke Tamare Horaček v vrste Krima Mercatorja je bil znanilec, da vodstvo kluba, ob napovedovanju visokih ciljev, misli resno. Hči Vesne Horaček, zmagovalke Lige prvakinj s Krimovkami leta 2001, velja za eno najboljših obrambnih igralk med evropsko elito, obenem pa je s skoraj 80 odstotnim izkoristkom v napadu, trenutno najnatančnejša med vsemi igralkami Lige prvakinj.

A nič je ne zanima bolj, kot zasledovanje visoko zastavljenih ciljev kluba, dnevno podrejanje ekipi, napredovanje v vseh pogledih. Na razmere v Ljubljani se je v dobrih dveh mesecih že privadila, a prepričana je, da slovenske državne prvakinje lahko igrajo še veliko bolje, kot v tem trenutku. Po štirih zmagah v najelitnejšem evropskem klubskem tekmovanju ostaja mirna, v slačilnici ni čutiti evforije, misli ji begajo zgolj prvi naslednji tekmi, obračunu s CSMjem iz Bukarešte (sobota ob 17.45 na Kanalu A in VOYO).

Klubom, ki ima v letošnji sezoni podobno visoke cilje, kot Ljubljančanke, do tega trenutka pa na računu tri zmage in poraz.

Presenečenje za Tamaro

Pred najzahtevnejšim obračunom Krima  v letošnji sezoni zaenkrat, smo se pogovarjali z Vesno Horaček, ki danes živi na obrobju Pariza in dela v francoski prestolnici. Pozorno spremlja vse, kar se dogaja s Tamaro, kako napreduje, že leta pa spremlja rezultate Krima, ki je predstavljal izjemno odskočno desko za nadaljevanje njene uspešne športne poti. In zdaj je na dogajanje v krimovi družini še bolj pozorna, saj se je pred začetkom tekmovalnega leta v Ljubljanmo preselila njena hči, ki jo je pred tekmo presenetila z video sporočilom.

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.