Drugi športi

Kavtičnik: To ni konec reprezentance!

Ljubljana, 22. 06. 2010 15.31 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Slovenski rokometni reprezentant Vid Kavtičnik je zaradi neuvrstitve na svetovno prvenstvo zelo razočaran, a poudarja, da spodrsljaj ne pomeni konca reprezentance.

Slovenski rokometaši se po porazu v kvalifikacijah za svetovno prvenstvo na Švedskem še niso pobrali, med najbolj razpoloženimi Serdarušićevimi izbranci pa je bil član francoskega Montpellierja Vid Kavtičnik. Velenjčan je z natančnim izvajanjem 7-metrovk in izkoriščanjem priložnosti dvoboj končal pri 11 zadetkih, kljub vsemu pa to ne predstavlja obliža na rano, nastalo ob neuvrstitvi Slovencev na SP. "Vsak poraz je boleč. Ta iz Veszprema pa bolj kot drugi, saj smo imeli tekmo pod nadzorom 50 minut, potem je sledilo slabih deset minut, ki so nas pokopale," je razlagal Vid in nadaljeval: "Zdi se, da smo vsak pri sebi že začeli razmišljati, kako je vsega konec in da smo že na svetovnem prvenstvu na Švedskem. Pa nismo bili. Madžarom smo dovolili, da so oživeli, nosilo jih je še 5000-glava občinstvo. Z vsakim njihovim golom je bilo bolj peklensko."

Vid Kavtičnik
Vid Kavtičnik FOTO: Damjan Žibert

Nekdanji član velenjskega Gorenja, ki se je nato preselil k THW Kielu iz Nemčije, nato pa skupaj z Nikolo Karabatićem k francoskim prvakom iz Montpellierja, pa ob neuvrstitvi poudarja: "Vsi smo si močno želeli, dobro smo se pripravljali, odigrali dve dobri tekmi, imeli smo priložnost, a je nismo izkoristili. Žal je tako v športu. S tem ni konec rokometa in reprezentance, usmerili se bomo naprej. Pred nami so kmalu kvalifikacije za evropsko prvenstvo 2012. Upam, da se nanj uvrstimo. Skupina je sicer težka, a mislim, da smo na obeh tekmah z Madžari pokazali, da se lahko kosamo z vsemi in jih tudi premagamo."

Kavtičnik je sicer razočaran, ne pa tudi črnogled: "Smo na lepi poti, v zadnjem času se je v reprezentanci in v naši igri naredilo marsikaj dobrega, spremembe so očitne. Končno imamo pravo obrambo, ki nam leži, v napadu imamo potencial. Priključili so se tudi mlajši igralci, ki pa seveda potrebujejo izkušnje. Če bomo trdo delali naprej, se ni bati. Treba je le vztrajati." Še enkrat je Kavtičnik opozoril: "Izgubiti ni katastrofa, žal pa mi je, da smo na takšen način izgubili z Madžarsko, potem ko smo jih skoraj ves čas držali v šahu."

SORODNI ČLANKI

KOMENTARJI (6)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

geogle
28. 02. 2011 22.24
zdej pa ne bos nastopu proti poljski ko je čas za popravni izpit?
micibond
23. 06. 2010 16.31
meni tudi ni veseen ko so zgubil,pa še v živo gledat to tekmo in skoraj hin bit ob navijanju,na konc pa..... ja tak je šport,up and down!
unja1.m
22. 06. 2010 20.23
blablablablabla
blanla
22. 06. 2010 17.21
to je zacetek konca
carlo38
22. 06. 2010 16.40
Hja, zdaj brez veze govorit, da stanje popravlja, ciklus so zamudili in bo spet šlo nekja mimo. Tudi igralci se starajo, mislim, pa da jim je malo tudi vseeno, saj navsezdanje po klubih zaslužijo neprimerno bolje, kot pa da se tu na glavo mečejo. Enim je pač bolj za denar, kot za titule.
g.doktor
22. 06. 2010 15.58
s kom pa so v skupini za ep mislim kvalifikacije