Drugi športi

Karabatić 'poslal' Đokovića na operacijo in mu rešil kariero

Pariz, 08. 06. 2024 13.06 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Srbski teniški igralec Novak Đoković je moral zaradi poškodbe kolena predčasno zapustiti odprto prvenstvo Francije, za njegove težave pa je izvedel tudi rokometni zvezdnik Nikola Karabatić. Slednji se je hitro odzval in 'Noleta' povezal s kirurgom, ki je v preteklosti že uspešno operiral prav legendarnega rokometaša francoske izbrane vrste.

Đokovića je pred nekaj dnevi na turnirju Roland Garros doletela nevarna poškodba kolena, ki je nujno zahtevala operacijo. Srb je imel že v osmini finala velike težave na dvoboju s Franciscom Cerundolom, nato pa je moral odpovedati četrtfinalni nastop proti Casperju Ruudu.

Đoković je v osmini finala potreboval zdravniško pomoč.
Đoković je v osmini finala potreboval zdravniško pomoč. FOTO: AP

Teniški igralec, ki za zdaj še zaseda prvo mesto na svetovni lestvici ATP, je bil sicer proti posegu, a v to so ga nato spodbudile besede dobrega prijatelja in velikana v svetu rokometa Karabatića.

O dobrih odnosih med športnikoma priča tudi prisotnost Đokovića na poslovilni tekmi 40-letnega rokometaša, ki je na zadnji dan meseca maja odigral svojo zadnjo klubsko tekmo (PSG – Aix). Čaka ga le še nastop na olimpijskih igrah. 

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

V Nišu rojeni rokometaš mu je predlagal Antoina Gerometto, uglednega kirurga, ki deluje v francoski prestolnici. Slednji je v preteklosti že opravil uspešen poseg na Karabatiću. 

Tudi pri teniškem igralcu je ortoped športne klinike v Parizu svoje delo opravil z odliko, artroskopija desnega kolena pa je bila opravljena v 15 minutah. 

Đoković tako že načrtuje, da bo še pred olimpijskimi igrami nastopil na turnirju v Hamburgu.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.


KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

ReAnDa
08. 06. 2024 13.43
-5
Možnost za zelo uspešno zdravljenje je okoli 25 %. Možne so namreč komplikacije po operaciji, ki so v najtežjih primerih dolge tudi leto.