Drugi športi

Kaj vse bo na dolgo pot v Romunijo odnesla Tjaša Stanko?

Ljubljana, 18. 09. 2024 15.12 | Posodobljeno pred 22 urami

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
Matic Flajšman
Komentarji
1

Rokometašice Krima Mercatorja že nocoj čaka dolga pot do romunske Bistrite, kjer jih (sobota ob 15.50 na Kanalu A in VOYO) čaka dvoboj 3. kroga Lige prvakinj s tamkajšnjo Glorio. Zasedbo, ki je na domačem terenu sposobna premagati vsakogar.

Rokometašice Krima Mercatorja so pripravljene na naslednji evropski izziv, najzahtevnejšega v letošnji sezoni Lige prvakinj zaenkrat, gostovanje pri romunski zasedbi Gloria Bistrita. Finalistke minule sezone Lige Evropa so v letošnji sezoni na evropski sceni že pokazale zobe tekmicam, v 2. krogu tesno izgubile na gostovanju pri Metzu, v prvem premagale romunske tekmice CSM Bukarešta. "Govorimo o najpomembnejši tekmi tega prvega dela. Tako nekako smo označili ta dvoboj z Glorio. Gre za skupino igralk, ki je že dolgo časa skupaj, ki je v letošnji sezoni že igrala z najmočnejšima romunskima kluboma. Na njihovem terenu ne bo nikomur lahko," je pred naporno potjo na prizorišče tekme jasen črnogorski strateg na klopi slovenskih državnih prvakinj Dragan Adžić.

Dekleta že nocoj potujejo proti Benetkam, od koder jih čaka let v München, od tam pa pot proti Cluju in še približno dve uri vožnje z avtobusom do prizorišča tekme. Naporna pot, ki ne čaka le slovenskih državnih prvakinj, ampak tudi druge predstavnice skupine A. Glede na spodbuden uvod v novo tekmovalno leto med evropsko elito pa si zdaj želijo zmagoviti niz nadaljevati.

Krimovke so v uvodnem krogu na gostovanju v Koprivnici premagale Podravko, minulo soboto pa so bile uspešnejše od danskega Nykobinga. Gostovanje v Romuniji – dvoboj boste lahko v soboto od 15.50 spremljali na Kanalu A – bo obenem zadnji evropski obračun Krimovk pred reprezentančnim premorom.

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

wsharky
18. 09. 2024 17.01
+2
antibabi pilulo?