Drugi športi

Jorgić v prvem krogu do tesne zmage, Kožul pa tesnega poraza

Linz, 17. 10. 2024 22.40 | Posodobljeno pred 2 urama

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Slovenska predstavnika med posamezniki na evropskem prvenstvu v namiznem tenisu v Linzu sta nalogo v prvem krogu opravila polovično uspešno. Darko Jorgić je v večerni tekmi premagal Madžara Leija Balazsa, Deni Kožul pa je izgubil s Hrvatom Ivorjem Banom, oba dvoboja sta se končala s tesnim izidom 4:3.

Darko Jorgić je dobil prvi niz z 11:2, a potem drugega izgubil s 4:11. Po zmagi v tretjem z 11:7 je nato njegov tekmec dobil naslednja dva (11:6, 12:10), Jorgić se je rešil z zmago 12:10 v šestem nizu, v odločilnem pa nato zmagal zanesljivo z 11:6.

Lei Balazs, ki je na svetovni lestvici šele na 272. mestu, je bil v šestem nizu že tik pred zmago; Jorgić je takrat ubranil dve zaključni žogici, nato pa sam izkoristil svojo prvo. Sedmi niz je nato zanesljivo dobil Hrastničan. Povedel je z 9:1, mladi Madžar je prišel še do šeste točke.

V drugem krogu bo Jorgićev nasprotnik Norvežan Borgar Haug, ki je bil s 4:1 (-8, 7, 9, 9, 7) boljši od Luke Mladenovića iz Luksemburga.

Darko Jorgić
Darko Jorgić FOTO: Profimedia

Deni Kožul pa je začel z izgubljenim prvim nizom (8;:11), nato dobil naslednja dva z 11:4 in 117, pa spet klonil v četrtem s 3:11. njegov tekmec je bil boljši tudi v petem (12:10), je pa nato Kožul z zmago z 11:7 izsilil še sedmi niz, ki pa se je končal z zmago Ivorja Bana s 13:11.

Hrvat, 199. s svetovne lestvice, je bil trd tekmec in v petem nizu za zmago izkoristil tretjo zaključno žogico. V šestem nizu je aktualni slovenski prvak s petimi zaporednimi točkami izenačil izid v nizih, a je nato v končnici sedmega, po izenačenju na peti točki, slovenski igralec popustil. Ban je povedel z 9:6, nato z 10:7, vendar je Kožul izid na deseti točki izenačil, ubranil tudi četrto zaključno žogico nasprotnika, pete pa ne.

Deni Kožul
Deni Kožul FOTO: AP

Med dvojicami so bili danes uspešni vsi trije slovenski predstavniki Jorgić, Peter Hribar in Kožul, ki so se uvrstili v drugi krog. Izpadli pa sta Ana Tofant in Sara Tokić. Jorgić je v dvojicah v navezi s Hrvatom Tomislavom Pucarjem v uvodnem nastopu premagal Britanca Connorja Greena in Turka Hakana Isika gladko s 3:0 (5, 4, 8). Tudi Hribar in Kožul sta bila uspešna, s 3:1 (9, -8, 9, 6) sta premagala Ukrajinca Andrija Grebenjuka in Mikito Zavado.

Kožul in Hribar bosta v petek igrala proti francoski dvojici Florian Bourrasaud in Esteban Dorr. Jorgić pa bo med dvojicami igral proti Avstrijcu Macieju Kolodziejczyku in Moldavijcu Vladislavu Ursu.

Nastop med dvojicami pa sta že končali Ana Tofant in Sara Tokić. S 3:1 (-7, 9, -8, -5) sta bili boljši Madžarka Georgina Pota in Luksemburžanka Sarah de Nutte.

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.