Drugi športi

Je Rubljov izgubljen za OP Avstralije?

Barcelona, 27. 12. 2021 08.33 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min
Avtor
STA, A.V.
Komentarji
3

Ruski teniški igralec Andrej Rubljov je oddal pozitiven test na novi koronavirus, je športnik sporočil na svojem profilu na Twitterju.

"Trenutno sem v Barceloni in na žalost sem pozitiven na novi koronavirus. Imam blage simptome," je sporočil 24-letni Moskovčan. "Sem v izolaciji in pod nadzorom zdravnikov se držim vseh protokolov."

"Kot veste, sem v celoti cepljen in sem se pripravljal na turnirje – ATP-pokal in odprto prvenstvo Avstralije," je nadaljeval. "Zdaj moram okrevati in v Melbourne bom šel šele, ko bo varno za vse."

"Zelo sem vznemirjen in zaskrbljen zaradi tega, kar se dogaja," je dejal teniški igralec. "Poskrbite zase in za ljudi okoli sebe. Čim prej se bom vrnil na igrišča."

Ruski teniški igralec Andrej Rubljov je na Twitterju sporočil, da je pozitiven na novi koronavirus.
Ruski teniški igralec Andrej Rubljov je na Twitterju sporočil, da je pozitiven na novi koronavirus. FOTO: AP

Andrej Rubljov je trenutno peti igralec na svetovni računalniški jakostni lestvici ATP. Zmagovalec osmih turnirjev serije ATP se je letos na OP Avstralije uvrstil v četrtfinale.

Na olimpijskem turnirju v Tokiu je osvojil zlato kolajno v mešanih dvojicah v paru z Anastazijo Pavljučenko, nazadnje je skupaj z reprezentanco Rusije osvojil Davisov pokal.

Rubljov je tako že peti okuženi igralec, ki je nastopil na revialnem turnirju v Abu Dabiju sredi meseca, pred njim so bili pozitivni tudi Španec Rafael Nadal, Kanadčan Denis Shapovalov, Švicarka Belinda Benčič in Tunizijka Ons Jabeur.

KOMENTARJI (3)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Kaveljc
27. 12. 2021 11.53
+2
Upam , da bo OP Avstralije propadel. Prebolevnik iin zdrav Đokovič ne sme igrati , cepljenji igralci pa zbolevajo drug za drugim. Popolna oslarija.
štajerski janezek
27. 12. 2021 11.22
+2
:D kaj rečt in ne zajokat? :D človek se cepi, ker mu to pogojujejo, da bi sploh lahko igral... :) na koncu pa itak ne more, ker zboli... ni več logike tukaj :)
NopeNoNever
27. 12. 2021 10.16
+6
Seveda je cepljen.