Drugi športi

Javil se je mladi Mick Schumacher, ki pravi, da je z njim vse v redu

Džeda, 27. 03. 2022 14.30 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Oglasil se je nemški dirkač Mick Schumacher, ki je pet minut pred koncem drugega dela kvalifikacij za VN Savdske Arabije, v 12. ovinku izgubil oblast nad vozilom in se zaletel v zaščitno ogrado. Prek objave na Instagramu je navijačem sporočil, da je z njim vse v redu in da se bo na dirkališča vrnil močnejši.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Iz ekipe nemškega dirkača Haas F1 Team so sicer že takoj po nesreči sporočili, da je Mick Schumacher pri zavesti in na pregledih v zdravstvenem centru ob dirkališču. 23-letni Nemec pa je danes na družbenem omrežju Instagram objavil selfie in pripisal: "Pozdrav vsem, želel sem samo sporočiti, da sem v redu. Hvala za vsa lepa sporočila." Hkrati pa se ekipi zahvalil za dobro pripravljeno vozilo in obljubil, da se bo vrnil močnejši.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Po Nemčevi nesreči so bile kvalifikacije za nekaj časa prekinjene, da so stezo očistili in pospravili ostanke razbitega dirkalnika. Veliki met je v kvalifikacijah nato uspel 32-letnemu Mehičanu Sergiu Perezu (Red Bull Racing), ki je v 215. poskusu le osvojil prvi štartni položaj na dirki Formule 1. Za njim bosta dirko začela Ferrarijeva dirkača Charles Leclerc in Carlos Sainz, iz druge vrste pa bodo nedeljsko dirko začeli aktualni svetovni prvak Nizozemec Max Verstappen (Red Bull Racing), Francoz Esteban Ocon (Alpine) in Britanec George Russel (Mercedes).

Že pred nesrečo pa je za veliko presenečenje poskrbel sedemkratni svetovni prvak Lewis Hamilton, ki se mu prvič po letu 2009 ni uspelo uvrstiti v zaključni del kvalifikacij.

Dirkalnik Micka Schumachera po nesreči
Dirkalnik Micka Schumachera po nesreči FOTO: AP

Organizatorji tekmovanja so se s posebnim problemom soočili že v petek, ko se je zgodil raketni napad na tovarno v bližini prizorišča dirke. Vodstvo dirke je po neljubem dogodku skrbno preučilo dogajanje, potem pa v dogovoru z vsemi udeleženci ter tamkajšnjimi oblastmi sklenilo, da bodo program dirke izpeljali po predvidenem urniku.