Drugi športi

Peter John Stevens v finalu discipline 50 metrov prsno

Fukuoka, 25. 07. 2023 13.46 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min
Avtor
M.J., STA
Komentarji
0

Slovenski plavalci so na SP v Fukuoki dočakali prvi preboj v veliki finale. Peter John Stevens je v svoji paradni disciplini 50 metrov prsno z izidom 27,04 dosegel sedmi čas polfinala in se uvrstil v finale. Stevens je ob tem odplaval tudi najboljši čas v karieri. Gre za prvi finale slovenskih plavalcev na SP po letu 2015, ko je bil nazadnje finalist Ravenčan Damir Dugonjić. V polfinalu je v disciplini 200 metrov prosto plavala tudi Janja Šegel, ki pa je bila z rezultatom 1:58,18 daleč od uvrstitve med najboljšo osmerico in je osvojila končno šestnajsto mesto.

Peter John Stevens
Peter John Stevens FOTO: AP

Finale Petra Johna Stevensa je malo presenečenje, saj je pred odhodom na SP potarnal, da šele dobre tri mesece vadi z novim trenerjem v Trstu in se na novo delo še privaja, zato ni 100-odstotno pripravljen.

Kljub temu je v Fukuoki izboljšal osebni rekord iz Glasgowa 2018, kjer je 28-letni študent univerze Tennessee na evropskem prvenstvu takrat priplaval 100. jubilejno kolajno z velikih tekmovanj.

Katja Fain
Katja Fain FOTO: AP

"Zadovoljna sem s svojim prvim nastopom in 13. časom. Prisotne je bilo res nekaj treme, ampak bom v popoldanskem plavanju to odmislila in šla v tekmo sproščeno. Želim si odplavati boljši rezultat. Upam, da bom dosegla še kakšno mesto višje. Ampak ja, s prvim nastopom sem zelo zadovoljna," je za uradno spletno stran krovne Zveze dejala druga slovenska polfinalistka Janja Šegel. "Želela sem si več in vem, da sem več tudi sposobna, ampak moj pogled je usmerjen v naslednjo, olimpijsko sezono, ki je najpomembnejša in za katero treniram," pa je bila v izjavi za spletno stran PZS manj zadovoljna Katja Fain.

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.