Drugi športi

Izid poravnan po prvem dnevu Laverjevega pokala

Berlin, 21. 09. 2024 07.59 | Posodobljeno pred 1 uro

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Po prvem dnevu Laverjevega pokala, teniškim tekmovanjem med Evropo in preostalim svetom, je izid poravnan na 2:2. Prvi zmagi za Evropo sta na turnirju v Berlinu priborila Stefanos Cicipas in Grigor Dimitrov, za svet pa so bili uspešni Francisco Cerundolo v posamični konkurenci in Taylor Fritz in Ben Shelton v dvojicah.

V svojem prvem nastopu na tem tekmovanju je Španec Carlos Alcaraz skupaj z Nemcem Alexandrom Zverevom doživel poraz v dvojicah. Taylor Fritz in Ben Shelton sta bila boljša s 7:6 (5) in 6:4.

Že v prvem dvoboju dneva je bil za ekipo preostalega sveta uspešen Argentinec Francisco Cerundolo, ki je s 6:4 in 6:4 premagal Norvežana Casperja Ruuda.

Alejandro Tabilo in Grigor Dimitrov na Laverjevem pokalu
Alejandro Tabilo in Grigor Dimitrov na Laverjevem pokalu FOTO: AP

V nadaljevanju sta nato za Evropo točki priskrbela Stefanos Cicipas, ki je s 6:1 in 6:4 premagal Avstralca Thanasija Kokkinakisa, in Dimitrov, ki je bil boljši od Čilenca Alejandra Tabila s 7:6 (4) in 7:6 (2).

Tridnevni turnir v nemški prestolnici se bo danes nadaljeval s pari Danil Medvedjev - Francis Tiafoe, Alcaraz - Shelton in Zverev - Fritz. Zadnji dan bo v nedeljo.

Izidi, Laverjev pokal:

1. dan:

Posamično:

Francisco Cerundolo (Arg/31) - Casper Ruud (Nor) 6:4, 6:4;

Stefanos Cicipas (Grč/12) - Thanasi Kokkinakis (Avs/78) 6:1, 6:4;

Grigor Dimitrov (Bol/10) - Alejandro Tabilo (22) 7:6 (4), 7:6 (2);

Dvojice:

Taylor Fritz/Ben Shelton (ZDA) - Carlos Alcaraz/Alexander Zverev (Špa/Nem) 7:6

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.