Drugi športi

Iz Bundeslige v slovensko ligo: reprezentant Malus okrepil Slovan

Ljubljana, 04. 07. 2024 10.47 | Posodobljeno pred dvema dnevoma

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Na mesto srednjega zunanjega igralca v ekipo RD LL Grosist Slovan prihaja 28-letni Celjan Jaka Malus, ki se po dveh sezonah v nemški Bundesligi vrača v domovino.

Uroš Zorman
Uroš Zorman FOTO: AP

Jaka Malus, ki je doslej igral v domačem Celju, beloruskem Meškovu iz Bresta, španskem Sinfinu in nemškem Göppingenu, se s sezono 2024/25 vrača na rodna tla. "Glede na to da imamo s klubom enake ambicije za prihodnjo sezono, odločitev za Slovan ni bila težka. V karieri sem imel vedno visoke cilje in ko so mi predstavili, kakšna ekipa se oblikuje v Ljubljani, nisem veliko razmišljal. Po letih tujine je vedno lepo priti domov. Komaj že čakam, da začnemo s pripravami in novo sezono," je ob podpisu enoletne pogodbe za uradno spletno stran povedal srednji zunanji igralec. Dodaja, da ga je prepričala vizija ljubljanskega kluba in sodelovanje z Urošem Zormanom.

Pričakovanja so seveda visoka, dodaja 191 centimetrov visok in 92 kilogramov težak igralec: "Pričakujem zelo zanimivo sezono, sploh v zadnjih mesecih,  saj nov sistem tekmovanja prinaša končnico, ki bo zanimiva tako za gledalce kot klube. Slovan vidim v bojih za najvišja mesta."

Jaka Malus
Jaka Malus FOTO: SEHA

Jaka Malus je sicer doslej odigral tudi 11 tekem za slovensko izbrano vrsto.

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.