Drugi športi

Ivanovićeva hvaležna navijačem

Pariz, 07. 06. 2008 16.52 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Na odprtem prvenstvu Francije je zmagala Ana Ivanović, ki je v finalu premagala Dinaro Safin.

Ana Ivanović
Ana Ivanović FOTO: Reuters

V velikem finalu je srbska teniška igralka brez težav prišla do zmage, saj je Rusinjo Dinaro Safin premagala v le dveh nizih s 6:4 in 6:3, in tako osvojila svoj prvi Roland Garros.

V prvem nizu je Ivanovićeva, za katero je to že tretji finale za grand slam in drugi zapored v Parizu, nasprotnici takoj odvzela servis in vse je kazalo, da bo Srbkinja z lahkoto prišla do konca. Nato pa je Dinara pri zaostanku 4:1 z „brejkom“ vrnila udarec Ivanovićevi in v naslednji igri s svojim servisom znižala na 4:3. Rusinja pa se še ni ustavila in v pomoč ji je bila tudi Ivanovićeva, ki je naredila kar nekaj napak in tako je prišla še do svojega drugega „brejka“ ter izenačila izid na 4:4. Številka ena ženskega tenisa je v deveti igri odigrala svoj tretji „brejk“, nato pa je pri svojem servisu izkoristila tretjo zaključno žogico in zaključila prvi niz.

Ivanovićeva je prva srbska teniška igralka, ki je osvojila OP Francije.
Ivanovićeva je prva srbska teniška igralka, ki je osvojila OP Francije. FOTO: Reuters

V drugem nizu je Srbkinja povedla z 2:1. V izredno lepi sedmi igri, ko so se močni udarci kar vrstili, je Rusinja uspela znižati izid na 4:3. V nadaljevanju je Ivanovićeva zaigrala izredno zanseljivo in brez večjih napak, v deveti igri pa je dosegla odločilni „brejk“ in postala prva srbska teniška igralka, ki je osvojila odprto prvenstvo Francije.

Dinara Safin
Dinara Safin FOTO: Reuters

Za mlado srbsko teniško igralko je po lanskem finalu v Roland Garrosu in na letošnjem uvodnem turnirju za veliki slam v Melbournu v Avstraliji to prva lovorika na enem izmed štirih največjih turnirjih na svetu.

Dvajsetletna Beograjčanka, ki ni mogla skriti veselja ob svoji prvi zmagi na turnirjih za veliki slam, je takoj po dvoboju dejala, da je o tej zmagi sanjala še kot otrok, ko se je s kolesom odpravljala na trening: "O tem sem sanjala, odkar igram tenis. Hvala vsem, ki so mi dajali podporo in hvala moji ekipi, ki je vsa ta leta zdržala z menoj. Na turnirju in še posebej v finalu je bilo veliko emocij, zato hvala tudi vsem navijačem, ki so prepotovali pol Evrope, da bi bili danes tu z menoj."

Najboljša srbska teniška igralka ni pozabila niti današnje nasprotnice: "Čestitam Dinari za odlične igre ves čas turnirja. Finale je bil izjemno težak in prepričana sem, da bova igrali še veliko podobnih." Zmagovalka drugega turnirja za veliki slam v letošnji sezoni je še dodala, da so ji tudi lanske izkušnje v finalu Roland Garrosa prišle še kako prav, čeprav je takrat brez velikega odpora izgubila proti štirikratni zmagovalki tega turnirja Justin Henin, ki je na slavnostnem zaključku podelila pokal svoji naslednici.

"Celotna prejšnja sezona je bila velika šola. Zato sem bila letos veliko bolj skoncentrirana in sem izkoristila vse svoje priložnosti," je še dejala Ivanovićeva, ki bo od ponedeljka tudi uradno zavzela prvo mesto na lestvici WTA in bo tako 17. igralka, ki se lahko pohvali s tem dosežkom.

Hvale na njen račun je bilo slišati tudi iz ust Safine, ki kljub porazu ni bila razočarana, saj je z uvrstitvijo v finale dosegla svoj največji uspeh v karieri. "Po dveh porazih v finalih turnirjev za veliki slam je bila tokrat na njej vrsta, da se veseli zmage in to je dosegla brez kakršnekoli zamere. Tudi sama nimam razloga, da se ne bi veselila. Vse je bilo odlično in prepričana sem, da bom tudi prihodnje leto uspešno tekmovala na igriščih Roland Garrosa," je dejala Safina.


  • MERCATOR zivalice
  • ŽAN
  • ŽIGA
  • ROK
  • VESNA
  • SAŠA
  • BRUNO
  • LIZA

KOMENTARJI (10)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Logitech74
08. 06. 2008 10.54
Čestitke iz Slovenije Ana :))
AlmiraDurmishi
08. 06. 2008 09.12
bravo ana ...samo tako naper,,, čestitam
jana91
08. 06. 2008 02.31
lepotice,svaka cast,samo tako dalje!!!
aks
07. 06. 2008 21.41
to ana, zdej si No.1 teniska igralka, pa No.1 lepotica tenisa :) sam tko naprej
vesnyca
07. 06. 2008 19.55
Svaka čast naša ANA, BRAVO !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
kresni?ka
07. 06. 2008 19.39
bravooooooooooooooooooooooooooooooo
brave,bold and free
07. 06. 2008 19.05
BRAVO TAMALA!
malena155
07. 06. 2008 19.00
svaka castt. in zmaga gre v Srbijo:) tooo ANA
nati12
07. 06. 2008 17.43
ana carice čestitam
Beno Messner
07. 06. 2008 17.35
vsaka čast,ana ti si carica!