Drugi športi

Ivanovićeva odprla pot Jankovićevi

Ljubljana, 01. 08. 2008 12.49 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Ana Ivanovič po porazu v tretjem krogu turnirja v Motrealu lahko izgubi tudi prvo mesto na lestvici, kjer jo lahko nasledi Jelena Janković.

Ana Ivanović je izgubila v tretjem krogu turnirja v Montrealu.
Ana Ivanović je izgubila v tretjem krogu turnirja v Montrealu. FOTO: Reuters

Ana Ivanović je v tretjem krogu WTA turnirja v Montrealu izgubila proti Avstrijki Tamiri Paszek. 17-letnica je številko ena ženskega tenisa ugnala s 6:2, 1:6 in 6:2. Za Srbkinjo je bil to prvi turnir po porazu v tretjem krogu Wimbledona, pokazala pa je zelo bledo predstavo. Izgubila je proti tekmici, ki v življenju še nikoli ni premagala igralke iz prve deseterice na lestvici WTA, poleg tega je Avstrijka vse od odprtega prvenstva v Avstraliji dobila le tri dvoboje.

Ivanovićeva je med dvobojem tožila zaradi bolečine v desnem palcu. Bolečina je tako močna, da se zna zgoditi celo, da se bo predčasno vrnila v Evropo na temeljite preglede. S tem je morda ogrožen tudi njen nastop na olimpijskih igrah v Pekingu. To bi bil za ženski turnir v Pekingu velik šok, saj je svoj nastop zaradi poškodbe že odpovedala Rusinja Marija Šarapova.

Po porazu Ivanovićeve v Montrealu pa lahko pride tudi do spremembe na vrhu ženske teniške lestvice. Še ena Srbkinja Jelena Janković za svojo rojakinjo zaostaja le za 88 točk in bi si prvo mesto na lestvici zagotovila z uvrstitvijo v finale Montreala. Do tega jo ločita le še dva dvoboja, v tretjem krogu je namreč brez težav, s 6:3 in 6:2, izločila Kanadčanko Stephanie Dubois in se uvrstila v četrtfinale.

Jelena Janković se lahko povzpne na prvo mesto lestvice WTA.
Jelena Janković se lahko povzpne na prvo mesto lestvice WTA. FOTO: Reuters

SORODNI ČLANKI

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

speely
02. 08. 2008 03.31
ha-ha , sherc ! kratko in jedrnato !
sherc
01. 08. 2008 13.04
lepotica in zver :D