Drugi športi

Huda nesreča Neuvilla na reliju po Čilu brez večjih posledic

Concepcion, 12. 05. 2019 09.02 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Vodilni v skupnem seštevku letošnjega prvenstva v reliju, Belgijec Thierry Neuville, je že končal z letošnjim relijem po Čilu. A premierna preizkušnja serije WRC v tej južnoameriški državi bi se lahko končala tudi drugače za 30-letnika, ki je v grozljivi nesreči ušel težjim poškodbam.

Thierry Neuville (Hyundai) je drugi dan relija po Čilu odstopil, potem ko se je večkrat prevrnil s svojim dirkalnikom, ki mu je z zadkom ušel s ceste. Dirkaču so prisotni gledalci nemudoma priskočili na pomoč, prek njegovega profila na Twitterju pa so se v Belgijčevem imenu zahvalili za lepe želje in zapisali, da je trenutno v rokah zdravnikov.

Sledilo je nekaj napetega čakanja, a je kmalu postalo jasno, da jo je belgijski dirkač, do čilskega relija vodilni v skupnem seštevku, odnesel brez hujših posledic. 

Neuville: Bil sem malce optimističen
"V skladu s postopki po velikih nesrečah so Thierryja na kraju dogodka pregledale zdravniške službe in ga prepeljale v bolnišnico v Concepcionu na dodatne preglede," so pri Hyundai Motosportu sporočili v soboto okoli 17. ure in nekaj minut kasneje dodali, da lahko "srečni potrdijo", da Neuville "ni utrpel zlomov ali poškodb". Je pa že jasno, da relija s sovoznikom Nicolasom Gilsoulom ne bo nadaljeval.

"Z Nicolasom sva v redu," je ob prihodu pred novinarske mikrofone povedal Neuville, ki si je pri hoji pomagal z berglama. "Jasno je, da sva danes zjutraj utrpela precejšen šok v avtomobilu, v bistvu kar nekaj šokov. A preživela sva in oba so naju popolnoma pregledali v tukajšnji bolnišnici, kjer so opravili zelo dobro delo, in oba sva v redu. Kaj se je zgodilo? Bil sem malce optimističen. Glede na zapiske je šlo za desni ovinek s polnim plinom prek vrha vrha. In da ... Malce me je zaneslo in zadela sva rob ter avtomobil hipoma prevrnila."

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

MesOjediPinGvin
12. 05. 2019 11.55
-1
S tako razbitimi avti se v Rusiji po cestah vozijo... Še dobro, da sta oba ostala nepoškodovana.
badcat
12. 05. 2019 10.05
+8