Drugi športi

VIDEO: Zagrebški sprejem za hrvaške teniške junake

Zagreb, 26. 11. 2018 19.32 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Hrvaški teniški reprezentanci, ki je v nedeljo osvojila Davisov pokal, so na osrednjem zagrebškem Trgu bana Josipa Jelačića pripravili sprejem, največje ovacije pa je doživel prvi hrvaški lopar Marin Čilić. Hrvaška je drugič v zgodovini osvojila "solatno" skledo, prvič pred 13 leti, ko je igral še Ivan Ljubičić.

"Bonjour Zagreb," je po navedbah hrvaške agencije Hina naprej vzkliknil Marin Čilić in nato dodal. "To je neverjetno, kot iz sanj. Hvala vam, vsem smo pokazali, da smo najboljši." Hrvaška si je Davisov pokal priborila v Lillu po finalni zmagi s 3:1 nad gostiteljico Francijo, kar ji je uspelo drugič v zgodovini. To je bil drugi večji športni sprejem na tem trgu leta po vrnitvi srebrne hrvaške nogometne reprezentance s svetovnega prvenstva v Rusiji.

Poleg Marina Čilića z dvema zmagama je bil v finalu drugi mož s posamičnim slavjem še Borna Ćorić, v dvojicah sta izgubila Mate Pavić in Ivan Dodig, kapetan Željko Krajan pa je lahko na prejšnjih dvobojih računal še na Franka Škugorja, Viktorja Galovića in Nikola Mektića. Pred 13 leti sta Davisov pokal v Bratislavi po zmagi nad Slovaško osvojila Mario Ančić in Ivan Ljubičić, ekipo pa je vodil Nikola Pilić.

Marin Čilić na sprejemu hrvaške teniške reprezentance v Zagrebu.
Marin Čilić na sprejemu hrvaške teniške reprezentance v Zagrebu. FOTO: AP

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

JApajaDAja
27. 11. 2018 14.02
+1
dajte še video, ko prcednica pleše in poje na thompsona!
mariomandzukic
27. 11. 2018 11.38
+2
kera dominacja Hr sporta.najboljsi nogometas vseh casov iz nase regije:Luka Modric,najboljsi kosarkas Drazen Petrovic,najboljsi rokometas Ivano Balic,najboljsi atleticar Sandra Perkovic,najboljsi skijas Janica Kostelic,najboljsi Bokser Mate Parlov.,.najjaci smo