Drugi športi

'Hočemo na sam vrh, a podobne cilje imajo številni klubi v Evropi'

Ljubljana, 05. 09. 2024 08.20 | Posodobljeno pred 11 dnevi

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
Marko Juvan
Komentarji
7

Rokometašice Krima Mercatorja v soboto na Hrvaškem začenjajo svoje popotovanje v najmočnejšem klubskem tekmovanju na stari celini. V Koprivnici jih čaka tekma s tradicionalno tekmico Podravko Vegeto. Prenos bo od 17.50 na VOYO. V kadru trenerja Dragana Adžića bo tudi povratnica, prva dama slovenskega rokometa Ana Gros, ki je lani osvojila laskavi naslov v LP.

Več videovsebin
  • Pogovor z Ano Gros pred začetkom LP
    03:11
    Pogovor z Ano Gros pred začetkom LP
  • Novinarska konferenca Krima Mercatorja pred začetkom LP
    11:10
    Novinarska konferenca Krima Mercatorja pred začetkom LP
  • Pogovor s Tamaro Mavsar
    04:04
    Pogovor s Tamaro Mavsar
  • Iz 24UR: 40 let rokometnega kluba Krim
    02:13
    Iz 24UR: 40 let rokometnega kluba Krim

Krimovke so na nedavni proslavi 40. obletnice kluba v ljubljanskem Rogu izrazile željo po preboju na zaključni turnir Lige prvakinj v Budimpešti. V minuli sezoni so po obetavnem začetku močno popustile, v skupinskem delu so dosegle šest zmag in en neodločen izid ter doživele sedem porazov, na tekmah za uvrstitev v četrtfinale pa so nato visoko izgubile proti romunski Bukarešti s skupnim izidom 48:60.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

V sezoni 2024/25 želijo narediti korak naprej, temu primerno so tudi okrepile igralski kader. Njihove vrste je resda zapustila najboljša posameznica v zadnjih dveh letih, Rusinja Darja Dmitrijeva je nove izzive poiskala v madžarskem Ferencvarosu, medtem ko je Barbara Lazović končala kariero.

V Ljubljano se je poleti vrnila prva dama slovenskega rokometa Ana Gros, poleg nje pa sta prišli še dve vrhunski francoski reprezentantki Tamara Horaček in Grace Zaadi Deuna. Dres Krima so oblekle tudi slovenska reprezentančna vratarka Amra Pandžić, Španka Jennifer Gutierrez Bermejo, Senegalka Hawa N'Diaye in Avstrijka Philomena Egger.

Ana Gros
Ana Gros FOTO: Luka Kotnik

"Časa ni bilo veliko na voljo, a v zadnjih tednih smo se dobro pripravile za začetek Lige prvakinj. Naša forma še ni na najvišji ravni, veliko je novink, vendar sem prepričana, da se bomo v kratkem času še bolje povezale in da bo naša igra iz tekme v tekmo boljša. Uvodna tekmica iz Koprivnice je pravšnja za začetek, naš cilj pa je zmaga," je med drugim v pogovoru za 24ur.com dejala največja poletna okrepitev Krima Ana Gros.

Ljubljanska zasedba bo prvo domačo tekmo igrala 14. septembra, ko bo gostila danski Nyköbing, druge skupinske tekmice pa so Ferencvaros, francoski Metz, norveški Storhamar in še dve romunski ekipi – Bukarešta in Gloria Bistrita. Drugi pari uvodnega kroga v skupini A so Gloria Bistrita - Bukarešta, Ferencvaros - Nyköbing in Storhamar - Metz, pari skupine B pa so Brest - Vipers Kristiansand, Györ - Esbjerg, Odense - Ludwigsburg in Rapid Bukarešta - Budućnost.

KOMENTARJI (7)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Amor Fati
05. 09. 2024 12.25
+2
Mislim, da bomo prav vsi, ki smo tukaj, prej uresničili vse naše dolgoročne cilje kot pa ta rokometni klub. 😂
oježeš
05. 09. 2024 12.24
-1
Vrh je samo za enega, najboljšega. Se bo treba potruditi, upanje vedno ostaja.
Anion6anion
05. 09. 2024 10.39
+3
Isto bo kot lani. Polne sebe samo ko igrajo tekme imajo pa slab dan.
Ice_Cat
05. 09. 2024 09.52
+4
Vsak let eno in isto lajnanje v tri dni....na konc se pa tresejo pa preracunavajo, da pridejo sploh pridejo iz grupe....če že
povanpireni
05. 09. 2024 09.41
-2
A ga rukometašice razumejo kadar lapa po Črnogorsko, zanimivo...
gullit
05. 09. 2024 09.54
+4
Himno pa dobro poje, nekaj se je pa naučil slovensko. Koliko pa Riera zna slovensko pa se že več kot 10 let svaljka pri nas.
UsliŠana
05. 09. 2024 08.39
-4
Kdaj bodo igrali s klubom Šumi Cimet_om.?