Drugi športi

Hercogova zanesljivo naprej, Žemlja izpadel

Melbourne, 19. 01. 2010 08.16 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min
Avtor
STA, T.Š.
Komentarji
1

Edina slovenska tenisačica v glavnem žrebu OP Avstralije je brez težav preskočila prvi krog, Žemlja pa je po ogorčenem dvoboju izgubil.

polona hercog
polona hercog FOTO: Damjan Žibert

Polona Hercog je v dveh nizih, v uri in 24 minutah, gladko odpravila Ukrajinko Juliano Fedak in se bo v 2. krogu pomerila z njeno rojakinjo Aljono Bondarenko.

"Vesela sem, da mi je uspelo priti v drugi krog. Tako kot s Fedakovo tudi z Bondarenkovo doslej še nisem igrala. Ukrajinka je tipična igralka zadnje linije. Žogico 'nabija' do onemoglosti in podobno taktiko, kot sem jo danes, bom morala uporabiti tudi v drugem krogu. To pomeni, da bom morala igrati čim bolj raznovrstno in nikoli ne bom smela zapored uporabiti dveh enakih udarcev. Mnoga dekleta igrajo zelo hitro in težko se je potem z njimi ujeti v ritmu. Sama sem drugačna igralka in igram veliko bolj raznovrstno," je pojasnila Hercogova.

Gregor Žemlja se je meril z 39. igralcem z lestvice ATP, Nemcem Benjaminom Beckerjem in izgubil po treh nizih. Po dvoboju, ki je trajal dobri dve uri in pol, je bil izid 7:6, 7:5, 7:5 za Nemca, medtem ko je Blaž Kavčič že izpadel.

Izid, 1. krog:
Hercog (Slo) - Fedak (Ukr) 6:4, 6:0

Žemlja (Slo) - Becker (Nem) 7:6 (7:5), 7:5, 7:5

 

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

F50
19. 01. 2010 15.40
Čestitam!! Kako pa da srebotnikova ni prišla na OP Avstralije Ker lani je že pršla nazaj na koncu leta - menda ni spet poškodovana