Drugi športi

Heninova končala kariero

Ljubljana, 14. 05. 2008 09.44 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Številka ena svetovnega tenisa Belgijka Justine Henin je potrdila, da končuje svojo športno pot.

Glavni razlog za konec kariere naj bi bile konstantne težave s poškodbami, ki so ji v tej sezoni preprečile, da bi osvojila vidnejše rezultate. Belgijka bo izpustila tudi turnir v Rimu. Heninovi je leta 1995 umrla mati, z očetom pa ni govorila že osem let.

Justin Henin
Justin Henin FOTO: Reuters

Tenisačica je v karieri osvojila 41 turnirjev, sedem grand slamov in zlato olimpijsko medaljo v Atenah leta 2004. Edini grand slam, ki ji v njeni bogati zbirki še manjka ostaja Wimbledon, kjer je bila leta 2001 in 2006 poražena v finalu.

Zagotovo pa je bila najbolj uspešna prav lansko sezono, ko je kljub ločitvi zmagala kar v 63 dvobojih od 67 odigranih ter osvojila deset turnirjev, vključno z odprtim prvenstvom Amerike in Francije.

"Konec je enkratne avanture. Obstaja zadeva o kateri sem dolgo razmišljala,“ je na novinarski konferenci dejala Justine Henin.

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

soncnicna
14. 05. 2008 11.23
"Heninovi je leta 1995 umrla mati, z očetom pa ni govorila že osem let." Mislim, pa kake veze ma to s člankom, da bo nehala igrat, čist iste, ko to kakšne štunfe obuje na dan tekme, al pa še manjše.... Ej da vam pridem jst za urednika, bi vsi taki avtorji, ki štepajo znake za višjo plačilo, leteli.