Drugi športi

Hamilton: Zamer ni dobro nositi s seboj, ne želim razmišljati o preteklosti

London, 18. 02. 2022 17.30 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Lewisu Hamiltonu se bo letos pri Mercedesu pridružil še Britanec George Russell, eden najsvetlejših vzhajajočih zvezd nove generacije voznikov. Toda pred letošnjo novo sezono je sedemkratni prvak moral predelati številne neprijetne dogodke, ki so se mu pripetili ob zaključku lanske. Poleg tega je dejal, da se novi moštveni kolega prilega v njihovo garažo kot rokavica na roko. "Imeti priložnost dirkati z Lewisom je zame pravi privilegij," pa meni Russell.

Lewis Hamilton pravi, da je zaradi kontroverznega zaključka lanskega boja za naslov prvaka veliko razmišljal o svoji prihodnosti, toda ne želi, da bi lanskoletna drama opredeljevala njegovo kariero.  Voznik Mercedesa je na lanski zadnji dirki v Abu Dabiju izgubil osmi naslov prvaka v nekoliko spornih okoliščinah. "Bili so trenutki, ko sem nekoliko izgubil vero v sistem," je dejal. "Ampak na splošno sem zelo odločna oseba. In čeprav bi takšni trenutki lahko opredelili kariero, nočem, da bi to opredelilo mojo." Vodilni dirkač zadnje dirke lanske sezone je drvel proti rekordnemu osmemu naslovu prvaka, ko je v zadnjem krogu na stezo zapeljal varnostni avtomobil in mu tako preprečil, da bi spisal zgodovino. Prehitel ga je Red Bullov Max Verstappen in si sam zagotovil naslov prvaka. FIA je izvedla številne preiskave. Dirkač pa se je umaknil v zavetje svoje družine, kjer je lahko v miru razmišljal o tem, kaj se je zgodilo, o svoji karieri in njeni prihodnosti. "Nikoli nisem rekel, da se bom ustavil. Toda zame je bilo zares težavno obdobje in res sem se moral umakniti. Čudoviti trenutki z mojo družino so pripomogli k temu, da sem vse predelal. Na koncu sem se odločil, da bom v naslednji sezoni še dirkal."

Hamilton je pozdravil poteze FIE, a dodal, da je vse potrebno spremeniti v konkretne ukrepe. "Lepo je videti, da uvajajo spremembe. Odgovornost je ključna. Ta dogodek je potrebno izkoristiti tako, da se kaj podobnega ne zgodi več. Poskrbeti moramo, da vidimo te spremembe in da se ta pravila uporabljajo pošteno, natančno in dosledno." FIA je napovedala vrsto sprememb za odpravo nepravilnosti, vključno z odstavitvijo Michaela Masija kot direktorja dirke. Hamilton je dejal, da do sotekmovalca Verstappna ne čuti nikakršnih zamer. "To nima nobene zveze z Maxom, naredil je vse, kar bi voznik storil ob priložnosti, ki mu je bila dana. Je odličen tekmovalec, na podlagi lanskoletnih izkušenj bo bitka v letošnji sezoni še boljša. Šli bomo naprej, zamer ni nikoli dobro nositi s seboj. Gremo naprej in pozabimo na preteklost." Poleg vseh optimističnih misli, pa je priznal, da je še vedno težko razumeti čisto vse, a da je zaradi tega vsekakor močnejši. "Z izkušnjami lahko negativna čustva spremeniš v moč, in to počnem. Če menite, da je bilo to, kar ste videli konec lanskega leta najboljše, počakajte, da vidite letošnje."

KOMENTARJI (7)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

junij66
19. 02. 2022 18.45
+1
Na zadnjem videoposnetku lahko slišimo kako Wheatley Masiju jasno pove kaj mora storiti, Avstralec pa na zahteve Red Bulla odgovori s pritrdilnim “razumem.” Pri Red Bullu so nato Verstappnu sporočili, da bodo vsi dirkači med njima s Hamiltonom lahko prehiteli varnostni avtomobil, medtem ko ostalim to ni bilo dovoljeno. TAKŠNO ZMAGO SI VERSTAPEN IN RED BULL LAHKO VTAKNEJO V RIT. PRAV TAKO NJIHOVI NAVIJAČI. ZA VEDNO BO TO NJIHOV ČRNI MADEŽ
RUBEŽ
19. 02. 2022 16.30
-2
Dokler si osvajal naslove, si VERJEL v sistem. Zdaj ne več? Joj, človek. NIKOLI se niti ne primerjaj z Šumijem. Samo čevlje bi mu lahko čistil.
Lajf je borbaaaaaaa
18. 02. 2022 19.50
-1
prsou se eno sezono zgubit...al pa ga bo nakonc se russel mau posolou
mcurry
18. 02. 2022 19.42
-2
Zame zasluzen prvak 2021…ampak
okram123
18. 02. 2022 19.11
+2
Torej jih ima in si pere roke? Boga Hemilja
mr_cat
18. 02. 2022 17.51
+3
Lujz se naj fprasa, ce bi blo obratna situacija ...kaj bi naredil??? Verjetno, da neb prehitel...a nje!!!
unclub
20. 02. 2022 19.30
Saj je povedal, da bi vsak dirkač to naredil.