Drugi športi

Halepova prvič do zmage po dopinški kazni

Hongkong, 02. 10. 2024 17.43 | Posodobljeno pred 1 uro

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Nekdanja najboljša teniška igralka na svetu, Romunka Simona Halep, je dosegla prvo zmago po devetmesečni kazni zaradi dopinških prekrškov. Na turnirju serije challenger WTA v Hongkongu je v današnjem uvodnem krogu premagala Avstralko Arino Rodionovo s 6:2, 4:6 in 6:4, v naslednjem pa jo čaka Rusinja Ana Blinkova.

Mednarodna teniška agencija za integriteto (ITIA) je Romunki izrekla štiriletno prepoved nastopanja zaradi dveh ločenih dopinških prekrškov v letu 2022. 33-letna Halep se je pritožila na športno razsodišče  v Lozani, kjer so ji marca letos štiriletno kazen zmanjšali na devetmesečno, potem ko je dokazala, da je bil pozitiven dopinški test posledica 'kontaminiranega produkta', anomalija v njenem biološkem potnem listu pa je bila povezana z operativnim posegom, ki ga je prestala.

Simon Halep ima za sabo izjemno kariero.
Simon Halep ima za sabo izjemno kariero. FOTO: Twitter

Dvakratna zmagovalka turnirjev za grand slam na odprtem prvenstvu Francije v Parizu 2018 in v Wimbledonu 2019 je letošnjega marca in maja že nastopila na dveh turnirjih, na obeh pa se je poslovila v uvodnem krogu. Na marčevskem turnirju v Miamiju jo je premagala Španka Paula Badosa, na majskem v Parizu pa je zavoljo poškodbe kolena predala dvoboj Američanki Mccartney Kessler.

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.