Drugi športi

Gruzijec Basilašvili v finalu Pekinga presenetil Del Potra

Peking, 07. 10. 2018 17.30 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Šestindvajsetletni Gruzijec Nikoloz Basilašvili je zmagovalec teniškega turnirja v Pekingu z nagradnim skladom 4,6 milijona dolarjev. V finalu je suvereno premagal prvega nosilca in četrtega igralca sveta Argentinca Juana Martina Del Potra s 6:4 in 6:4.

Basilašvili je letos na US Openu premagal Slovenca Aljaža Bedeneta po petih nizih boja.
Basilašvili je letos na US Openu premagal Slovenca Aljaža Bedeneta po petih nizih boja. FOTO: AP

Za Basilašvilija, pred turnirjem 34. igralca na lestvici ATP, je to druga turnirska zmaga v karieri. Prvič je pokal dvignil julija letos v Hamburgu.

Wozniackijeva slavila v ženski konkurenci
Danka Caroline Wozniacki je na teniškem turnirju v Pekingu, kjer je bila druga nosilka, v finalu premagala Latvijko Anastasijo Sevastovo s 6:3 in 6:3. S tem je osvojila trideseto zmago na posamičnih turnirjih WTA in ponovila uspeh iz leta 2010, ko je prvič dobila odprto prvenstvo Kitajske. Osemindvajsetletna Wozniackijeva, druga igralka sveta ta čas, je izvrstno igrala v kitajski prestolnici ter si je na turnirju že tudi dokončno zagotovila nastop na finalu WTA v Singapurju.

WTA Peking, finale:
Nikoloz Basilašvili (Gru)
- Juan Martin Del Potro (Arg/1) 6:4, 6:4.

WTA Peking, finale:
Caroline Wozniacki (Dan/2)
- Anastasija Sevastova (Lat) 6:3, 6:3.

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.