Drugi športi

Gros po zmagi nad Dankami v mislih že v Romuniji

Ljubljana, 15. 09. 2024 07.00 | Posodobljeno pred 3 dnevi

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Rokometašice Krima Mercatorja so na sobotni tekmi proti Nykobingu zabeležile še drugo zmago v novi sezoni Lige prvakinj. Če so Podravko Vegeto ugnale zgolj z golom prednosti (23:24), pa so bile tokrat veliko bolj suverene in v domačih Stožicah slavile z desetimi zadetki razlike (35:25). Naslednjo zmago bodo lovile že čez teden dni, v Romuniji jih čaka obračun z Glorio Bistrito.

Krimovke so v novo sezono vstopile zmagovalno. V prvem krogu slovenske rokometne lige so brez težav opravile s Koprom (37:25), brez poraza pa ostajajo tudi v Ligi prvakinj. V Koprivnici so proti Podravki Vegeti zmago lovile vse do konca (23:24), do druge zmage v tekmovanju pa so tokrat prišle veliko bolj gladko.

Tekmicam že od vsega začetka niso dopustile niti misli na zmago. Rokometašice danskega Nykobinga so ugnale s kar desetimi goli prednosti, na koncu so Ljubljančanke pred domačimi navijači slavile zmago s 35:25. 

Ena izmed junakinj tekme je bila nedvomno kapetanka Krimovk Ana Gros, ki je prispevala pet zadetkov, in si z Grace Zaadi razdelila naziv najboljše strelke domačih.

Ana Gros je prispevala pet zadetkov.
Ana Gros je prispevala pet zadetkov. FOTO: Krim Mercator

"Res odlično, zelo sem vesela za to prvo domačo zmago. Po nervoznem začetku smo tekmo res lepo speljale, ostale zbrane od začetka do konca, pohvale celotni ekipi. Super je zmagati prvo tekmo doma in upam, da nadaljujemo tako," je bila po suvereni zmagi dobre volje Gros.

Kapetanka Krima je bila z Grace Zaadi najboljša strelka Ljubljančank.
Kapetanka Krima je bila z Grace Zaadi najboljša strelka Ljubljančank. FOTO: Aljoša Kravanja

Krimovke sedaj čaka pot v Transilvanijo, kjer se bodo pomerile z romunsko ekipo Gloria Bistrita. Kapetanka Krima Mercatorja meni, da bo ta tekma vse prej kot enostavna. "Zelo, zelo težko gostovanje. V Romuniji je res težko igrati, čaka nas pravo 'balkansko' vzdušje. Ampak za take tekme igramo, treba se bo boriti, ne bo nam lahko, treba se je pripraviti maksimalno. Če bomo igrale tako kot ta teden, verjamem, da bomo uspešne," je sklenila 33-letna rokometašica.

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

UsliŠana
15. 09. 2024 19.30
Mirno je potreba obdržati in...
Anion6anion
15. 09. 2024 08.35
+2
En dober dan še ne pomeni da so že kar prvakinje.