Drugi športi

Grešnik Chambers izpolnil normo

Berlin, 28. 06. 2008 21.36 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Britanec Dwain Chambers je na manjšem atletskem mitingu v nemškem Biberachu v teku na 100 m zmagal in z 10,06 sekunde izpolnil olimpijsko normo.

Dwain Chambers (rumena majica) je odtekel normo za nastop na olimpijskih igrah.
Dwain Chambers (rumena majica) je odtekel normo za nastop na olimpijskih igrah. FOTO: Reuters

Dwain Chambers je od britanskega olimpijskega komiteja zaradi vpletenosti v afero BALCO dobil dosmrtno prepoved nastopanja na olimpijskih igrah. Chambers je ponovno začel tekmovati letos, ko je bil marca na dvoranskem svetovnem prvenstvu v španski Valencii drugi na 60 m; to mesto si je delil z nekdanjim svetovnim prvakom Kimom Collinsom iz Svetega Krištofa in Nevisa (6,54).

Tridesetletni Chambers je zaradi jemanja nedovoljenih poživil (THG) kazen "služil" med letoma 2003 in 2005. Dvakratni evropski prvak (100 in na 4 X 100 m) iz Münchna (2002), ki je moral vrniti v Nemčiji osvojeni zlati odličji, je lani nastopal v ameriškem nogometu.

Ker leto dni za britansko zvezo ni bil dosegljiv za dopinške kontrole, so mu želeli preprečiti udeležbo na britanskih kvalifikacijah za SP, kjer pa je zmagal in si priboril nastop v Valencii. Če bo hotel nastopiti na OI bo moral po sodni poti, za kar pa že zmanjkuje časa, saj bodo britanske olimpijske kvalifikacije že prihodnji mesec.

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.