Drugi športi

Nadal o Alcarazu: 'Eden najboljših v zgodovini bo. Na vsakem turnirju je favorit'

Ljubljana, 16. 07. 2024 10.46 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Carlos Alcaraz je z zmago v finalu Wimbledona proti Novaku Đokoviću in osvojitvijo že četrtega grand slam turnirja še enkrat znova navdušil teniški svet. Njegov rojak Rafael Nadal mu po novi izjemni predstavi napoveduje svetlo prihodnost.

"Moj vtis je, da govorimo o igralcu, ki bo eden najboljših v zgodovini. Takšen je moj občutek. Ima velik potencial. Res je, da se življenje lahko hitro spremeni. Nikoli ne veš, kaj se lahko zgodi v prihodnosti. Toda če moramo danes napovedati, kaj se bo dogajalo v njegovi karieri, napovedujemo neverjetne stvari," je svojega rojaka pohvalil zmagovalec 22. turnirjev za grand slam Rafael Nadal.

Rafael Nadal in Carlos Alcaraz
Rafael Nadal in Carlos Alcaraz FOTO: Profimedia

Nadal se intenzivno pripravlja na povratek na teniška igrišča na olimpijskih igrah v Parizu. Ta teden je na turnirju Nordea na Švedskem skupaj z Norvežanom Casperjem Ruudom zmagal v prvem krogu dvojic. V Parizu bo Španijo v dvojicah zastopal skupaj s 17 let mlajšim Carlosom Alcarazom.

"Raven njegovega tenisa je izjemno visoka. Če se bo izognil poškodbam, je seveda tu tudi Jannik Sinner. Njega in Sinnerja danes brez dvoma vidim nad ostalimi (igralci). Ne vidim veliko igralcev na touru, ki ga lahko ustavijo. Najboljša stvar pri njemu je to, da je favorit na vsakem turnirju, na katerem nastopa, ne glede na igralno površino," je predstave svojega mlajšega rojaka dodatno opisal "kralj peska".

Carlos Alcaraz je z zmago v finalu Wimbledona proti Novaku Đokoviću osvojil četrti grand slam turnir
Carlos Alcaraz je z zmago v finalu Wimbledona proti Novaku Đokoviću osvojil četrti grand slam turnir FOTO: AP

Rafael Nadal je v svoji bogati karieri kar 14-krat osvojil Roland Garros na peščeni podlagi. V istem času je Roger Federer dominiral na travnatem Wimbledonu, kjer je osvojil osem naslovov. Novak Đoković je do zdaj desetkrat osvojil OP Avstralije. "Ampak noben igralec nikoli ni bil favorit pred vsakim turnirjem in danes mislim, da ima on to avro, ta občutek. To je velika prednost, ker mislim, da ko on čuti, da igra na svoji ravni, ga bo težko nekdo premagal," je svetlo prihodnost Alcarazu napovedal Španec, ki bo po koncu sezone zaključil kariero.

KOMENTARJI (8)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

odpisani zasedli vlado
16. 07. 2024 21.48
Zanimiva je starost tega Carlosa,če je bil zaprt v Alcatrazu kateri ne obstaja več ogromno let.
Petarda10
16. 07. 2024 12.30
+1
Mislim da je ogromna moznost da carlos konca z najvec osvojenimi grand slami
Tako pac je
16. 07. 2024 12.33
-3
Petarda10
17. 07. 2024 11.30
Seveda je, ampak je zelo mlad in pri 21 letih imeti 4 gs je vec kot odlicno, sploh pa ko sedaj ni taksne konkurence kot vcasih, ko so bili rafa, roger, nole, murray
televizija2000
16. 07. 2024 12.28
+2
Vsekakor talent in potencial. Kaj bo bomo pa videli
iMichael
16. 07. 2024 12.16
+7
Pozabljajo eno stvar. Za velike stvari je potrebna konastantnost in trajanje. Potrebno je 15+let trajati na vrhunski ravni, kar je najtežje od vsega. V 15 letih se zamenjajo 3 generacije in potrebno je vse premagovati plus, da te zdravje služi. Veliko stvari mora delovati 20 let da bi se zgodilo to, da si za isto mizo kot velika trojka.
Bagzii
16. 07. 2024 11.25
+4
Če ne bo vsaj še 2,3 močnih igralcev in nekaj takih, ki bodo vmes pobrali kakšnega od 4ih velikih pokalov, zna v 15 letih dohiteti-prehiteti Nadala, Federerja in Djokoviča in seveda če bo paihično zmožen in brez poškodb
Klinček
16. 07. 2024 11.21
+4
Prvo skoči pol pa rec ,,,,hopa,,,,žogca je okrogla