Drugi športi

Gesta, večja od zmage na derbiju

Celje, 04. 10. 2024 09.49 | Posodobljeno pred 48 minutami

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min
Avtor
Matic Flajšman
Komentarji
3

Rokometaši Celja Pivovarne Laško po 132. večnem derbiju z velenjskim Gorenjem ostajajo neporaženi v državnem prvenstvu, bolj kot njihovi dve točki pa odmeva poteza vodstva kluba, ki se je pred tekmo na parketu zahvalilo ljudem, ki so v minuli sezoni rešili življenje dolgoletnemu navijaču.

Bil je 7. marec. V hramu slovenskega rokometa, dvorani Zlatorog, je v sklopu Lige prvakov gostoval danski GOG Gudme. V prvem polčasu dvoboja pa se je na tribuni zgrudil podpornik celjskega kluba. Reakcija obiskovalcev, med katerimi niso bili samo navijači, ampak tudi zdravniki, medicinske sestre, gasilci, policisti in drugi obiskovalci, je bila izjemna. Gospodu so rešili življenje, kasneje je bil prepeljan v celjsko bolnišnico, danes je spet med gledalci, ki stiska pesti za najuspešnejši slovenski rokometni kolektiv.

Dogodek, ki je močno zaznamoval minulo sezono, še naprej spremlja predstavnike kluba, ki so sklenili, da se vsem, ki so v tistem trenutku priskočili na pomoč, zahvalijo še na parketu. To se je zgodilo pred 132. večnim derbijem z velenjskim Gorenjem. Na parket so povabili vse, ki so tistega srečnega 7. marca priskočili na pomoč navijaču Daniju, in jim izročili spominske drese, ki jih bodo vedno spominjali na ta dan. "Sredino srečanje je bilo za vse vpletene junake zelo čustveno, saj so se že pred tekmo srečali z gospodom Danijem in njegovimi najbližjimi, tekle so solze hvaležnosti in ponosa. Po pogovoru z družino smo se odločili, da bo prvi del namenjen neposredno vpletenim v zgodbi s srečnim koncem, kasneje pa smo se vsem zahvalili še na igrišču. V znak zahvale smo junakom podarili posebne drese s številko 7, saj je 7. marec dan ponovnega rojstva našega navijača, gospod Dani pa je prejel podpisan dres s strani obeh ekip, ki sta si tistega srečnega 7. marca stali nasproti, torej Celja Pivovarne Laško in danski GOG. Zato 7. marec štejemo za dan velike zmage našega kluba. V trenutku je do izraza prišla solidarnost, požrtvovalnost, vztrajnost in nepopustljivost vseh, ki nam je klub blizu. Vrednote, ki jih v vsakem trenutku zahtevamo od naših igralcev. Takšni srečni konci nam dajejo dodatno energijo," je za 24ur.com povedal Nejc Ajdnik, odgovoren za odnose z javnostjo celjskega kluba.

"Hvala, Andrea, Maja, Nataša, Petra, Domen, Aljoša, Edvin in Urh, za strokovno, nesebično pomoč. Hvala vam, da ste s svojo energijo, znanjem, voljo in še marsikatero izjemno lastnostjo poskrbeli, da bo 7. marec s posebnimi črkami zapisan v klubski zgodovini. Gre za zmago, ki nikoli ne bo zapisana v nobeni statistični kategoriji, pa je izjemna," so se rešiteljem navijača poklonili na spletni strani celjskega kluba in se še posebej zahvalili doktorju Tadeju Jugu, ki je bil prisoten na marčevski tekmi, in doktorju Sašu Djuriću, ki je imel stvari pod nadzorom od prihoda nesrečnega navijača v celjsko bolnišnico. 

KOMENTARJI (3)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Mean Cat
04. 10. 2024 10.39
In kter je navijac Dani?
ptuj.si
04. 10. 2024 10.43
Druga slika, ko dobi dres. to je ta sivi gospod.
oježeš
04. 10. 2024 10.30
+3
Lepa gesta za vse, ki so pomagali, da je moški preživel in lahko spet obiskuje tekme. Še posebej za predstavnike kluba, ki so izpeljali zahvalo vsem reševalcem in pokazali, da imajo širše poglede na svet, kot le na tekmo samo.